Сребреница: Суд одбацио жалбу Дураковића. Он наставља „борбу“!

Апелационо одељење Суда Босне и Херцеговине одбацило је жалбу независног кандидата за начелника општине Сребреница Ћамила Дураковића за поништавање избора у Сребреници и поновно пребројавање гласова, чиме је одлука Централне изборне комисије БиХ постала правоснажна.

0

Очекује се да се Апелационо одељење Суда БиХ, како су рекли у ЦИК-у, у наредним данима огласи и о приговору коалиције СДА-СББ по истој ствари, након чега ће се у потпуности разрешити ситуација око избора за начелника општине Сребреница и Скупштине општине Сребреница, пренео је сајт Н1.

Жалбе на утврђене резултате локалних избора у Сребреници поднесене су како би се оспорили резултати избора.

У образложењу жалби се тврди да су утврђене неправилности на сам дан избора и да је, како је наведено, бројним грађанима дозвољено да гласају са нерегуларним документима, и да је полиција упала у Општину Сребреница, „након чега изборни материјал није био под надзором Општинске изборне комисије“.

На локалним изборима који су у БиХ одржани 2. октобра у Сребреници је након више година победио кандидат српских странака Младен Грујичић, што Ћамил Дураковић не жели да призна.

Адвокат Ћамила Дураковића Недим Адемовић је на конференцији за медије рекао да је његов клијент за одлуку Суда Босне и Херцеговине сазнао путем медија, преноси Фена.

„Најављујем да ћемо у најскорије време поднети апелацију Уставном суду БиХ и тражићемо привремену меру забране објављивања коначних резултата избора за начелника Општине Сребреница“, навео је Адемовић.

РТС

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*