Српска Полицијска ескадрила део светске елите (ВИДЕО)

У Хеликоптерској јединици МУП уочи обележавања 50 година постојања: У сваком тренутку девет летелица је спремно да полети на задатак. Пилот са школама "вреди" до четири милиона евра

0

ПРВА три полицијска хеликоптера на тло некадашње СФРЈ слетела су половином седме деценије прошлог века. Наручио их је лично Александар Ранковић, моћни шеф ДБ, како бисмо из ваздуха могли да тражимо лежишта уранијума. Идеја је била да направимо атомску бомбу. Међутим, догодила се друга „експлозија“ – Шести пленум ЦК. Александар Ранковић је одлетео у историју, а три хеликоптера дата су републичким полицијама Србије, Хрватске и Словеније. Пре 50 година, 7. априла долетео је први у МУП Србије. Овако, укратко, историју своје јединице за „Новости“ исповеда пуковник Владан Косић, командант Хеликоптерске јединице МУП.

Данас ова јединица има у ваздухопловном „регистру“ 13 места, а 12 летелица. У сваком тренутку девет је спремно да полети на задатак за 24 минута од издавања заповести. Бисер флоте је хеликоптер „сикорски 76 Б“ у ВИП конфигурацији, исти онакав каквим се вози амерички председник Трамп и какав је до пре неколико година користила и краљица Елизабета. Ову летелицу је 1998. из Америке за потребе Слободана Милошевића набавио ДБ. Јесте да је Србија тада била под санкцијама, али хеликоптерски „ролс-ројс“ је некако „пробио“ блокаду.

ПИЛОТИ МУП лете на машинама BELL 206 и BELL 212 и на популарним „газелама“. Просек налета је изнад 1.300 сати, а први пилот пуковник Владан Косић има 3.500 сати. Најперспективнији међу једнакима, мајор Ненад Ненадић 1.500. Средњи број година код летелица је 37.

Командант Косић појашњава да Хеликоптерска јединица МУП одавно није само летачка ескадрила. У свом саставу има пилотску школу, свој сервисни центар са два инжењера и екипом техничара.

Пилотски пар креће на задатак

– Примарни посао јесте полицијски и само ту не подлежу контроли Цивилног ваздухопловног директората. Осталих шест делатности које обављају – од претрага и спасавања у случају ваздухопловних катастрофа до превоза терета, гашење пожара, аеро-фото снимања, спасавања људи… надгледа Цивилни директорат ваздухопловства. У преводу, ове послове раде по важећим светским стандардима и лиценца за њих им је издата од међународних ваздухопловних власти. Они су „полицијска компанија“ у служби народа – каже Косић.

Други део разговора одвијао се у хангарима необичне компаније. Они личе на неку од веледрогерија моћних фармацеутских комапнија, а разлика је што су уместо лекова поређани хеликоптери, а на полицама под конац је опрема за спасавање, гашење пожара, за извлачење људи из невоља…

– Када нема летења, има учења – лаконски говори Ненад Ненадић објашњавајући да већ шест месеци траје школовање свих пилота ескадриле за тзв. саобраћајну дозволу, највишу међународну хеликоптерску лиценцу за коју се може конкурисати тек после минимум 1.000 сати налета.

Командант ескадриле Владан Косић „угостио“у „Сикорском“ новинара „Новости“

Наш саговорник додаје да се основна пилотска дозвола добија после 170 до 200 часова обуке или око 250.000 евра. – После ње може да се лети, али не и да се ради у МУП. Други ниво је професионална радна дозвола која се стиче после исто толико сати, што препоручује да се конкурише за саобраћајну дозволу. Када војни пилот дође у ескадрилу, признаје му се само да је учио да лети. Остале дозволе добија полажући испите према овим међународним цивилним стандардима. Пилот са свим овим школама „вреди“ између три или четири милиона евра. Лети на машинама од три до пет милиона. У нашем случају зарађује испод 1.000 евра.

– Ипак, наш посао је примарно полицијски и ту смо у светском врху – наставља мајор Ненадић. – Прошле године био сам на дошколовавању у Немачкој и радио са њиховим пилотима регионалне и Бундес полиције. Када су чули да ми два пута седмично радимо вежбе са специјалцима САЈ и Жандармерије и када сам им показао елементе, били су запањени. У тренингу смо 100 одсто, 365 дана годишње. Не може да нам се деси као у Норвешкој, да Брејвик на острву побије 100 људи а њихова ескадрила са специјалцима не може да се одлепи од земље два и по сата.

Хеликоптерска јединица редовно изводи вежбе

ПОСЛЕДЊУ вежбу за јавност ескадрила је имала минулог викенда пред Палатом Србија. Летели су са шест хеликоптера. На питање колико су увежбавали „спектакл“, Ненадић каже:

– На генералној проби били смо са три летелице у којима су били вође парова, а на премијери са шест. Можда је грађанима изгледало компликовано, али је то део радне рутине.

„Сикорски 76 Б“, или како му Косић тепа „ролс-ројс“ међу хеликоптерима, једини је привилегован у хангару. Под камерама је и закључан 24 сата. На западу, вели пуковник, око 90 одсто лидера најмоћнијих држава има овакву луксузну „птицу“. Трамп, на пример, три.

„Газела“ на редовном одржавању

„ЕРБАС“ И „МОМА“

Прављење центра за ремонт хеликоптера у Ваздухопловном заводу „Мома Станојловић“ је могуће, али и „Мома“ мора другачије да се понаша – говори пуковник Косић. – Од деведесетих, рецимо, пропустили су да испрате три генерације ваздухопловних стандарда и без светских сертификата нико им неће дати да раде озбиљне ремонте. Они су сјајни мајстори али ваздухопловни свет се променио. То иде споро, корак по корак, посао по посао, лиценца по лиценца. Ми не можемо да очекујемо да ће нам „Ербас“ дати да радимо генерални ремонт својих нових летелица док не „положимо“ све испите. А „Ербас“ нам треба јер летимо на најнапреднијим технологијама.

Део хеликоптерске јединице МУП у хангару

КОЖА И ВИСКИ

Сседење у „сикорском“, који споља неодољиво подсећа на албатроса, заиста је милина. Седишта су кожна, мека, човек утоне. Кажу, иде горе до 7.000 метара и скоро је нечујан. Једина је мана што ништа унутра не сме да се дира. Нарочито не фиоке од махагонија, елегантно смештене између седишта.

– У првој су сокови у лименкама. У другој се налази виски. Ово је друга неотпакована флаша коју су људи из ДБ променили пошто је пићу истекао рок. Политичари не пију док се возе – тврди наш саговорник.

11-x_620x0

– Супер су нам били путници, нико ништа није замерио – завршава командант Хеликоптерске јединице МУП.

Драган ВУЈИЧИЋ, Вечерње Новости

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*