Шта опозиција мисли о ванредним изборима: “Расписаће Евровизију само да не изгубе Београд”

0

Шта се крије иза ванредних избора?

Лидер ПСГ Саша Јанковић изјавио је да је отварање теме о парламентарним изборима најбоља потврда да владајућа СНС губи изборе у главном граду.

„Расписаће и референдум за промену Устава и изборе за песму Евровизије, све заједно, само да би једине изборе које по закону треба да имамо и које губе обесмислили“, рекао је Јанковић за лист „Данас“.

Он је истакао да страх СНС од губитка Београда велики, али да им ништа неће помоћи, јер је покренут незаустављив процес – освешћивање људи и отпор диктатури.

О најави могућег расписивања ванредних парламентарних избора, за лист је коментарисао и лидер Демократске странке Драган Шутановца који је оценио да том темом СНС покушава да скрене пажњу јавности са порука америчке администрације.

Из покрета Двери оценили су да актуелна власт нема разлога за ванредне парламентарне изборе, али да су за њих спремни.

„Са аспекта власти нема разлога за изборе, али их има са аспекта мувања у в.д стању, уцене коалиционих партнера, лошег рејтинга у Београду, а навјише због евентуалног дизања руку од врућег колача – предаје Kосова и Метохије“, рекли су за „Данас“ званичници Покрета Двери.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*