Шта Руси мисле о Путину

0

Скоро 90 одсто Руса који су упознати са садржајем „Директне линији са председником Русије Владимиром Путином“ задовољно је одговорима шефа државе, показали су резултати истраживања Центра за истраживање јавног мњења Русије.

Социолози су истакли интерес Руса за директну линију који је рекордан за 10 година. Са њеним садржајем упознато је 66 одсто испитаника, док је 11 одсто гледао директан пренос од почетка до краја.

У истраживању се наводи да је овогодишња директна линија добила историјски високе оцене за задовољавање и садржајност одговора.

„Међу гледаоцима и испитаницима који су упознати са основним темама из вести, укупно 88 одсто (што је пораст у односу на 76 одсто 2016. године) задовољно је Путиновим одговорима. Више од трећине (39 одсто) је одговорило да им је читав разговор био интересантан (28 одсто 2016), за 36 одсто биле су занимљиве одређене теме, а девет одсто сматра да је линија била интересантна, али предуга“, наводи се у материјалу истраживања.

Према резултатима анкете, негативне утиске о директној линији имало је 11 одсто испитаника.

Више од шест милиона држављана Русије гледало је 15. јуна „Директну линију са Владимиром Путином“.

Петнаеста по реду „Директна линија“ трајала је четири часа, а руски председник је за то време одговорио на више од 70 питања.

Спутњик

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*