Стефановић о карикатурама: Не знам зашто се људи љуте када ми имамо наше мишљење?

0

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић није данас желео да коментарише сарадњу дневног листа Политика и карикатуристе Душана Петричића, закључивши да је кабинет премијера Србије јасно ставио до знања да се у то није мешао.

Одговарајући на питање новинара како тумачи то што ће Политика наставити сарадњу са Петричићем после саопштења из кабинета премијера, Стефановић је рекао да се тим питањем није бавио.

– Не познајем довољно материју. Оно што сам видео јесте да је премијеров кабинет јасно ставио до знања да се није мешао у тај део посла и не видим какву улогу влада даље може да има у томе, рекао је Стефановић.
На питање да ли су му сметале Петричићеве карикатуре на којима је он представљан, Стефановић је одговорио да их није ни приметио и да се тиме не бави.

Он је додао и да има толико ствари којима се Министарство унутрашњих послова бави и да је постигнуто много успеха.

– А карикатуристи нека се баве својим послом. Новинари нека пишу. Само нека нам оставе право да ми њима нешто кажемо. Не знам зашто се људи љуте када имате своје мишљење, рекао је Стефановић.

На констатацију новинара да је Петричићево мишљење “нестало” са насловне стране Политике, министар је поновио да је саопштење кабинета премијера било јасно, да се није тиме бавио и да то нема никакве везе са Министарством унутрашњих послова Србије.

Телепромтер

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*