СТЕВАНДИЋ: У Сарајеву ће запослити 2.000 људи да би рушили Српску

0

У безбједносним структурама на бх. нивоу у наредном периоду биће запослено 2.000 људи који ће радити на рушењу Републике Српске, тврди предсједник Уједињене Српске Ненад Стевандић.

Након информације да је лидер СДА Бакир Изетбеговић организовао обуку за 9.000 припадника и тако формирао тајну војску, Уједињена Српска има сазнања да је ријеч о људима који су преко Савеза босанских џемата и војног крила СДА, придружени свим институцијама БиХ.

Ријеч је о много више од 9.000 људи; нису тајна организација, већ паралелни систем власти који ради у интересу бошњачког народа, тврди Ненад Стевандић. Селекцију људи који господаре институцијама заједничких органа је, каже, извршила СДА.

– Хиљаду и по људи ће бити запослено од стране СДА, а 500 од СЗП. Ових 1.500 радиће против Републике Српске, а ових 500 од СЗП ће радити против Милорада Додика. Што вам се на крају сведе на исто – навео је предсједник Уједињене Српске.

Коментаришући изјаве из СДС-а да се само чека сигнал ДНС-а за Стевандићеву смјену, први човјек Уједињене Српске поручује да његова позиција и позиција странке не зависе од функције коју он обавља. Евидентно је, каже, да СДС на тај начин тражи савезнике, јер је први прозрео њихове намјере на нивоу БиХ.

– Што се тиче ове свађе са господином Павићем, ја се надам да ће то бити с његове стране схваћено да је ипак било претјерано и да људи по општинама могу да иду у партију коју желе. У Уједињену Српску људи иду, јер се ту добро осећају и јер је екипа бржа и боља, а не зато што ми можемо нешто да понудимо – рекао је Стевандић.

Стевандић подржава сједницу Комисије за израду споразума о међусобним односима политичких субјеката у Српској, која ће сутра бити одржана у Бањалуци. Подсјећа да је његова странка раније позивала на такву врсту дијалога.

РТРС

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*