СТОИЛKОВИЋ О ИЗБОРИМА У СЕВЕРНОЈ МАKЕДОНИЈИ: Показало се ко је политички газда у Скопљу!

0

Иван Стоилковић, председник Демократске партије Срба у Македонији, коментаришући резултате председничких избора у Северној Македонији, каже да се још једном показало ко је стварни политички газда у Скопљу

  • Ако сублимирамо управо завршене председничке изборе, то би изгледало овако, од борбе Албанаца за политичку равноправност преко правила да најјача македонска партија и најјача албанска партија праве Владу Македоније за две године се све претворило у нешто сасвим супротно, од тобоже угрожених дошли су до политичке ситуације да управљају Македонијом – каже Стоилковић.

У пракси, истиче лидер ДПСМ, то после две године власти Зорана Заева изгледа, „ми Албанци ћемо рећи ко ће бити председник Владе, председник Собрања, до председника како они већ кажу „Ваше државе“.

  • Показало се ко је политички газда у Скопљу, и да је промена имена само врх леденог брега за све оно што чека Северну Македонију у наредном периоду, или конкретније функционална федерализација, јер неће се моћи на дужи временски период игнорисати већинска воља македонског народа. Имамо у пракси две веома исте, а суштински веома различите политичке ситуације. Јер 25 одсто Албанаца влада Македонијом, а 32 одсто Срба у Црној Гори су обесправљени на најбруталнији начин. Суштински реч је не о двоструким, већ о чистим антисрпским аршинима тзв. међународне заједнице.

Информер

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*