Суботица: Деца у вртићу јела пасуљ с камењем!

0

Пасуљ „зачињен” каменчићима сервиран је за ручак малишанима који иду у суботички вртић „Наша радост”, што је потпуно избезумило њихове родитеље!

То се, како нам кажу успаничени очеви и мајке, десило у четвртак, а у петак су многи од њих оставили децу код куће проверавајући у ношама да ли у столицама малишана има камења.

То је само врх леденог брега, како за „Ало!” наводи Дора Гуриновић (31), мајка трогодишњег дечака који похађа тај вртић, јер су претходних месеци деца добијала шугу, коњуктивитис, ешерихију коли због нехигијене у установи у којој бораве. Због камења у ручку, наводи она, али и свих осталих проблема за данас је сазван хитан родитељски састанак.

– Без обзира на све то, у четвртак сам била ван себе од бриге и беса. Дете нисам водила у вртић у петак и понедељак. Јуче смо завршили код лекара јер ми је син зарадио стомачни вирус, а ја сам страховала да нису „прорадили каменчићи” које је појео уз онај пасуљ. Kако су нам хранили децу, сазнали смо преко Вибер групе у којој су сви родитељи.

Васпитачица је јавила јер се уплашила за децу. Ми смо потом звали диспанзер да питамо шта да радимо. Добили смо одгвор да пратимо да ли у дечјој столици има камења. Очајни смо. Замислите да оставите дете неком на бригу и чување и сазнате тако нешто. Јако сам бесна. Према мојим информацијама, знало се да је пасуљ стигао у вртић „обогаћен” камењем. Возач који је довезао храну скренуо је пажњу да куварице воде рачуна када деци буду кувале пасуљ. Није ово једини случај у последња три месеца због којег родитељи страхују за своју децу. Тражила сам ванредни родитељски састанак и нисам добила никакав одговор – наводи та мајка.

Према њеним речима, у вртићу је веома лоша хигијена јер раде само две спремачице.
– Обе не могу да очисте приземље, спрат, четири тоалета, кухињу и све просторије у којима бораве деца. Мој син је имао шугу. Излечили смо је. Друге мајке ми кажу да су им деца добила све те друге инфекције. Kада питамо у вртићу шта се дешава, они нам кажу да немају новца за домара и више спремачица… Са друге стране, то је једини вртић у нашем насељу и немамо где да оставимо децу. Очајни смо – прича Дора Гуриновић.

 

Директор: Рекламираћемо!

Јаша Шимић, директор ПУ „Наша радост”, потврдио је за „Ало!” да су деца у четвртак за ручак добила пасуљ у којем је било каменчића. Он, међутим, није чуо за ешерихију коли и коњуктивитис. – Пасуљ је био амбалажиран. Догодило се да су се ту нашли и каменчићи. Процедура налаже да рекламирамо ту намирницу, што ћемо и учинити. Наравно да водимо рачуна о деци. Потпуно разумем родитеље. Што се тиче инфекција, чуо сам за шугу јер ју је једно дете имало и није долазило три недеље. После тога смо извршили дезинфекцију просторија. Имамо медицинске сестре на превенцији, сигурно бих сазнао за те друге инфекције – казао је он за „Ало!”.

 

 

Ало

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*