Суд послао свештениковог сина у поправни дом!

0

Василије Ј. (16) из Ниша спроведен је у Васпитно поправни дом у Kрушевцу

Он је након окончања главног претреса пуштен из притвора до правоснажности решења којом му је изречена ова мера, али је убрзо поново био враћен у притвор, после жалбе Вишег јавног тужилаштва, а по решењу Апелационог суда у Нишу.

– Малолетном В.Ј. је решењем Вишег суда у Нишу био укинут притвор и одређена мера надзора од стране органа старатељства – Центра за социјални рад „Свети Сава“. Против наведеног решења је жалбу изјавило Више јавно тужилаштво у Нишу. У поступку по жалби је наведено решење преиначено решењем Апелационог суда у Нишу тако што је малолетном В.Ј. продужен притвор који му је одређен решењем Вишег суда у Нишу од 13. новембра. 2016. године, објашњава портпарол Вишег суда у Нишу Ива Поповић.

Поповић је потврдила да је малолетник спроведен у ВП дом у Kрушевцу. Малолетник у ВП дому може да проведе од шест месеци до највише четири године, а како закон прописује, ова мера се преиспитује на сваких шест месеци. То је најстрожа санкцији која се за ово кривично дело може изрећи.

Kако је Ало! писао, Василије је избо Виктора 12. новембра 2016. године око 22 часа на Тргу Учитеља Тасе наневши му тешке повреде.

Повређеном дечаку су извађени бубрег и слезина, повређени су му је дебело и танко црево и желудац, добио је убод у ногу и изгубио је три литра крви… Задобио је и велику посекотину по сред лица, а из болнице је изашао тек после 45 дана.

 

 

 

Ало

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*