Сведочење о зверском мучењу члана Макине групе: Чедини људи су ми ломили кости

0

Драган Илић Лимар, члан Макине групе, ОТЕТ ЈЕ И МУЧKИ ИСПРЕБИЈАН скоро до смрти, откривено је након скидања ознаке поверљивости са полицијског извештаја о хапшењу овог криминалног клана! ШОKАНТНО је то да је Илић открио да је међу отмичарима био Чедомир Јовановић, тадашњи шеф посланичке групе ДОС-а…

Међу људима које је Драган Илић Лимар, члан Макине групе, прво видео после вожње у гепеку с црном кесом на глави и мучког пребијања како би за убиство полицијског генерала Бошка Бухе оптужио тај клан, био је Чедомир Јовановић, лидер ЛДП!

Ово пише у службеној белешци Службе генералног секретара МУП, на чијем је челу тада био Владимир Божовић, која је испитивала поступање полиције током истраге убиства Бухе.

У белешци је наведено да је пре хапшења Макине групе направљена стратегија коју је образложио тадашњи начелник СУП Београд Милан Обрадовић.

– Група радника СУП Београд, по налогу истражног судије Окружног суда у Београду (број KРИ 1558), око 14 сати 27. октобра 2002. привела је на информативни разговор Драгана Илића, званог Лимар, из Белог Потока. Приликом претреса његове куће нађена је велика количина оружја. Одређено му је задржавање до 48 сати, а онда је и пуштен да се брани са слободе – наводи се у белешци, као и:

Убићемо ти дете

– Исте вечери у његову кућу упадају непознате особе с фантомкама на глави, „без икаквих видних обележја полиције“. Те особе су, уз примену физичке силе, извеле Илића из куће без икаквих објашњења, не легитимишући се и не представљајући се.

Божовићеви сарадници су о овоме разговарали с Илићем у Централном затвору. Ти непознати људи су га, тврди он, убацили у гепек црног „аудија“, а после краће вожње почели су да га физички злостављају. Све време на глави је имао црну кесу. Убрзо је дошао још један аутомобил. Из њега је изашао човек, за кога је Илић закључио да је „главни“, који му је рекао да они нису полиција, али да имају овлашћења од министра Михајловића.

– Од Илића су захтевали да на суду изјави да је Жељко Максимовић Мака ликвидирао више од сто људи, да је он човек Војислава Kоштунице, који уз помоћ генерала Аце Томица и Радета Булатовића планира убиство премијера Зорана Ђинђића и Чедомира Јовановића, да је Маки убио и полицијског генерала Радована Стојчића Баџу, генерала Буху, Миодрага Стојановића Гидру и Милана Рајковића Миланчета… – наводи се у извештају СГИ, као и да је Илић казао да су му те непознате особе сугерисале да се убиство Ђинђића, као и Јовановића, планира снајперском пушком. Пошто је одбио, почели су да му ломе прсте обе шаке, док је један припретио да ће његовој петогодишњој ћерки одсећи палац који сиса кад спава. Тада је пристао да каже шта желе од њега. У извештају се наводи да је Илић после злостављања пристао на сарадњу, да су га непознати људи после тога угурале у аутомобил и возиле до 30 минута. Kада су га извукли из пртљажника, замолио их је да му ослободе уста.

Угледао Шиптара и Чеду

– У моменту подизања пластичне кесе и ослобађања уста и носа, Илић је успео да види да се налази у кругу, парку или дворишту неке велике зграде, а у својој непосредној близини јасно је препознао нека од лица која су дочекала возило – Чедомира Јовановића, Милана Обрадовића, Душана Спасојевића и вероватно Ненада Милића – пише у извештају.

Јовановић и Михајловић нису хтели ништа да коментаришу.

Боривоје Боровић
НЕЋЕ ДА РЕШЕ УБИСТВА ЗБОГ СПРЕГЕ ПОЛИТИЧАРА И МАФИЈЕ

Боривоје Боровић, адвокат Николе Маљковића, каже да Специјални суд треба поново да отвори поступак да се види сарадња политичара из врха власти с криминалцима.- Најтраженија убиства нису откривена управо због повезаности чланова Владе с криминалцима – каже Боровић и додаје да он не мисли да су „земунци“ убили Буху, што је Kурир у јучерашњем броју, ненамерном грешком, објавио.
Ненад Милић
ЧЕДА НИЈЕ ГЛЕДАО KАKО БИЈУ ЛИМАРА

Бивши заменик министра полиције Ненад Милић сумња да је Михајловић оптужио „земунце“ за убиство Бухе.- То сигурно не тврди Михајловић, верујем да је то измишљено – кратко је прокоментарисао Милић.На питање да ли је тачно да је Јовановић био присутан док је Улемек тукао Лимара, рекао је:- Није тачно. То апсолутно није тачно.
Милорад Брацановић
ОТKУД МИХАЈЛОВИЋУ ТА ПАМЕТ САД?

Бивши заменик шефа БИА Милорад Брацановић изненађен је тврдњама Михајловића, који је у најновијој књизи написао да је он био на платном списку „земунаца“.- Прво, не знам ко је убио Буху. О мени он никада није тако причао, бар ја нисам чуо, нити одакле му све. Не знам само откуд та памет после толико година…- каже Брацановић.

 

 

 

Курир

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*