Свештеник Зоран Ђуровић: Херцеговачки клан попова стоји иза напада на ЦРКВУ! –

1

Драги пријатељи,
Сви знате да се лаж у Авиним устима не нађе, и да сам увек штитио правду. Скоро, пошто се у нас бију одлучујуће битке, нечастиви скидоше маске и ударише по цркви, односно људима који је представљају. Иста група људи, која је махинацијама спречила да ја дођем на Богословски факултет, сада је преко својих сатрапа узела да спречи избор проте Владимира Вукашиновића за декана БФ, користећи се свим методама које су опробали и у мом случају. Данас се људи крсте и левом и десном и смеју на клевете и подметачине које ми херцеговачки хијенски клан исфабрикова (еп. Максим Васиљевић, о. Владан Перишић, проф. Дражен Перић, а из позадине еп. Григорије Дурић и др Богољуб Шијаковић, мада је списак дужи од овога; волео бих да ме туже за увреду части – мада тим људима би неко прво морао да објасни шта је част, јер овако не знају шта им говорим).
Као у Алиси су узели да изврну ствари, али су додали и од свога генија, али како су те клевете већ познате – а између осталог ударањем на Вукашиновића се удара на еп. Иринеја Буловића, као и на Патријарха Иринеја на првом месту – пажњу вам сврћем само на два факта:
1) Након преузимања управе над храмовима Ружица и Петка на Калемегдану, прота Вукашиновић је зауставиши вишедеценијску малверзацију са новцем, успео да, уз сарадњу неколико поштених људи, ТРИ И ПО ПУТА ПОВЕЋА буџет ових цркава и то у временима која су сада тежа, јер је народ, како је свима познато, прогресивно сиромашио. Увео је редовно контролисање финансијског пословања, али и изненадно. Паметноме ово све говори.
2) Лобирањем да се уместо мантије на БФ постави цивил, жели се постићи да богословље више не буде богословље цркве него као свака друга световна наука. Ова моја тврдња добија на тежини када се зна да сам ја за строго поштовање научне методологије, али ови који би да изврше пуч немају никакав озбиљан научни курикулум, тако да су симболички представљени у фигури Лажног Цара Шћепана Малог. Ми, који смо прошли најзначајније школе у свету, знамо о чему говоримо. Не бих ове неуке по том основу прашио. Ни Максим ни Перишић немају докторске студије из патрологије, а ту материју предају. Колико су стручни у тој материји, толико су и у природнима наукама, тако да сва та весела дружина „просветитеља и хуманиста“, нема благе везе о чему прича, а немају ни један једини рад објављен у светском реномираном часопису на тему биоетике или физике. Овај пак Максим Неисповједалац не само да нема „биоетике“, него ни саме етике, јер је потписао покајно писмо Сабору одричући се дарвинизма.
Сасвим је јасно да се нападом на Вукашиновића желе прикрити претходне малверзације у црквама, а да се на БФ теолошке науке узму као оружје за борбу против Цркве у духу некритичког обновљенства. Херцеговачки клан сачињавају псеудо-просветитељи, а главни мотив им је богаћење преко преузимања власти у свим сферама.

Извор: ФБ профил Зоран Ђуровић

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*