СВЕТСКИ МЕДИЈИ: Краљ Ноле урадио оно што Рафа и Роџер неће никад

0

Светски медији не штеде комплименте на рачун Новака Ђоковића, након што је освајањем Синсинатија постао први у историји који је комплетирао „Златни мастерс“.

Најупечатљивији текст објавила је шпанска „Марка“, која констатује да је Ђоковић урадио оно што нико из његове генерације, а посебно Роџер Федерер и Рафаел Надал, тешко да могу икад.

„Федерер има 37 година и недостају му Монте Карло и Рим, где уопште не игра у последње време, док Надал, који тренутно има 33 мастерса, два више од Ђоковића, нема титуле у Мајамију, Шангају и Паризу“, констатује шпански лист.

„Марка“ истиче да ће се, ако овако настави, Србин брзо вратити на позицију број 1, као и да се нада да на предстојећем УС опену Ђоковић и Надал неће бити у истој половини жреба.

Угледна италијанска „Газета дело спорт“ доноси наслов који говори сасвим довољно „Краљ Ноле освојио све мастерсе“ и посебно наглашава да је трофеј у Синсинатију освојио против Федерера, који је претходно добио свих седам финала, од чега три против Ђоковића.

Француски „Екип“ је кратак и јасан са „Историјски Ђоковић“ и подсећа да је српски тенисер једини играч икад који у ризници трофеја има све гренд слемове, све мастерсе, завршни Мастерс и Дејвис куп.

И медији у региону величају успех српског тенисера, а хрватски „Индеx“ тврди да је Ђоковић апсолутни фаворит број 1 на предстојећем УС опену, где Надал брани титулу.

 

Б92

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*