ТАЈМС: Путин – једини сигуран победник на изборима у Европи

0

„Једини гарантовани победник“ на изборима који треба да се одрже у Француској, Немачкој и Холандији 2017. године ће бити председник Русије Владимир Путин, сматра утицајни британски лист „Тајмс“.

Притом, неизвесна ће бити не само будућност евра, већ и читава Европска унија.

Прошле године, по мишљењу британских новинара, ЕУ је након „брегзита“ добила упозорење о „предстојећој адаптацији“, а 2017. године ће се разјаснити како народи који је чине представљају себи живот „без британског дела“. Притом, ове године ће се избори одржати у три од шест оснивача ЕУ и зависиће од питања која су одредили британски референдум. Управо од питања имиграције, безбедности и суверенитета. Већ у марту ће Холанђани изабрати чланове новог парламента, у априлу ће се одржати председнички избори у Француској, а на јесен у Немачкој. На крају ће постати јасно може ли Ангела Меркел заузети четврти пут место канцелара. Притом, наводе британски новинари, свако од ових гласања ће утицати на будућност.

Осим тога, слику могу да погоршају превремени избори у Британији и Италији. У Француској ће у сваком случају председник постати „Путинов присталица“, наводи лист „Тајмс“. У чланку се наводи да је у Европи национализам у успону, док идеја наддржавности губи свој сјај. Лист сматра, да ће „европски политичари, ако желе да доминирају морати да реагују на забринутост уплашене мањине“.

ИСКРА

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*