Tata savremene propagande i njegova efikasnostKad smo mislim o tome šta se odvija na planeti i točno kako ćemo ustrajati TV kao i medija, nakon toga sve ima svoj vlastiti pozadini. Ko je otac modernog publiciteta kao i njegova efikasnost u menjanju svesnosti ljudi? Mnogo stvari, trenutno je shvatio da je to često je prizvao paralelno istina, brojne zapravo još ne znaju, međutim mnogo više u današnjem kontekstu, to može biti vrlo posebno to nije nauka i također Sigurnost ljudi to politički lideri kao i medija podnijeti, još nemoralno publicitet. Kako se to moglo dogoditi? Tipično, takvu strategiju prilagođavanja širokih masa društva razvio je jedan tip, Edward Bernays, koji je bio nećak Sigmunda Freuda osobno. To je njegova 1928. objavljivanja godine sa direktnim takav naslov “Propagandu”, koji je mislio o vodič za cijeli PR industrije, i on.

Njen otac. Mnogo više pojedinci postali svjesni Gebels, koji povišeni sve to da premca visine, mnogo manje vezi Bernais, to je stvarna pisac ovi koncepti. Psihologiji Freud i publicitet od Bernais, obe su osnovne savremene metode za masovno kontrolu, baš kako da postignemo javne pomoć za nešto što ne treba, ili čak i štete.

Međutim, može prodati samo potrebne stvari

Međutim, može prodati samo potrebne stvariOvde, počeo Bernais je uspona i transformacija tehnike, koji je promijenio način reklama, kao i Odnose sa Javnošću kampanje posluju u osnovne. Ako pojedinci ne može prodati nešto, ili da ih ubedim da je procedura nalaže da budemo podržao, posle toga je trebalo da radim sa podsvijest kao alter javnosti razumijevanje poena da se osigura da u njih pojavljuje potrebu za nešto što dok to je bilo potpuno nepotrebno ili strašno. U ovom slučaju, Bernais dokazao da je nenadmašiv gospodar i također 10 njegove radi poštovati, koji su zapravo završili samo je to … da transformiše ljude percepcije stvari. Svetski rat.

  1. Trenutno, to više ne izgleda nešto jedinstveno da je propagandu bitke u kulturu i, najviše od svega, to je Sad vojnika koji su uvek u epicentar sve sukobima.
  2. Ipak, ovo nije uvijek bila na primjer i na početku 20gs, isto NAS kulture je jako loše u vezi rata i Sad umiješanosti u nekoj dalekoj problema. I ovo je Bernais je prvi značajne zadatak, ili Javne Odnose kampanju, poticati tipična.
  3. Američka da borba može biti izvrsni i također idealno i da se to mora pobrinuti za neke veće ciljeve– on je autor sve trenutne propagandu koncepte da razmotrimo izglede SAD i osiguranje svijeta naređenje … drži to, zemlja dodatno došao biti žandar svijeta.

Svinjetina i jaja kao američki doručak

To već dugo mislio da Američki jutro obrok je upravo je to-to je postala brend ime kao i nudi to širom nacije, a također je dodatno uključena u marketingu od turizma. Međutim, malo njih to zna tako da zapravo nije i prije 1920.godine. u godini napravili su upotrebu dijeti potpuno drugačije, kao dijeta planu uključena zrnca kao voće.Svinjetina i jaja kao američki doručak

Doručak se pojavio samo kad svinjski proizvodnju posao htio da pojačati prodaje kao unajmio Bernais da to uradi. I također drži to sa ozbiljno– on je istraživao 5,000 pojedinci širom nacije, kao okupio svoju tačku gledišta da je mnogo teže doručak je zdravije, neki također istakao je slaninu i jaja. Na taj način, meni cijele nacije je promijenjen, ali ovo je postignuće jednog naroda.  

By admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *