Трамп: Анкете лажу! Победићу на изборима!

0

„Вратићемо се ми у Белу кућу“, истакао је Трамп у обраћању присталицама у неопредељеној држави Охајо, упорно тврдећи да је у вођству.

Трамп је почео реченицу са „ако победимо“, али се брзо исправио и рекао: „Не ако, него када победимо 8. новембра“, додавши да не жели да то узима „здраво за готово“, али да „побеђује у многим државама“.

Оптуживши медије да су пристрасни у корист његове демократске противнице Хилари Клинтон, републикански председнички кандидат је рекао да „он побеђује у Флориди, он побеђује у Северној Каролини, он побеђује у Ајови, а побеђује и у Охају“.

Просечни резултати анкета, међутим, месецима показују да Клинтонова предњачи над Трампом, а показују и да контроверзни њујоршки милијардер у протеклих месец дана није у предности у Флориди ни у Северној Каролини, примећује француска агенција.

У Охају Трамп бележи незнатну предност, али је трка прилично тесна, толико да он данас у тој држави има три предизборна скупа.

У Ајови је на стабилнијем положају, али ће му бити потребно вођство у већем броју неопредељених држава да би освојио Белу кућу.

Трамп и Клинтонова су ушли у завршницу жестоке двогодишње предизборне кампање и сада настоје да привуку што већи број гласова у такозваним неопредељеним државама, а фокусирани су на подстицање присталица да изађу на рано гласање.

„Рано гласање је у току, тако да је боље да то пребринете, да изађете и гласате, јер не желимо да то пропустимо“, поручио је Трамп, назвавши Клинтонову „великим лажовом“, у нади да ће евентуално придобити и подршку њених подржавалаца.

Демократска председничка кандидаткиња се данас на свом предизборном скупу у Северној Каролини појавила заједно са првом дамом Мишел Обамом, која је позвала присталице да изађу на биралишта.

Трампова стратегија, рекла је Обама, има за циљ „да ове изборе учини толико прљавим и ружним да не желимо да будемо део тога“.

„Зато, када чујете како људи причају о глобалној завери и кажу како су избори намештени, знајте да само покушавају да вас задрже код куће“, поручила је она.

РТС

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*