Трамп: Хиларина политика води до трећег светског рата!

Републикански председнички кандидат Доналд Трамп изјавио је да би план Хилари Клинтон за Сирију "довео до трећег светског рата" због потенцијала за конфликт са војним снагама Русије која располаже нуклеарним оружјем.

0

Трамп је у интервјуу за Ројтерс рекао да је поражавање Исламске државе већи приоритет него да се убеди сиријски председник Башар ел Асад да се повуче, умањујући на тај начин значај циља који америчка политика већ дуго има.

Трамп је рекао да би Клинтонова могла увући САД у светски рат својим агресивнијим ставом према решавању конфликта у Сирији.

Клинтон је позвала на успостављање зона забрањеног лета и „безбедних зона“ на терену како би заштитила оне који нису укључени у борбе, подсетио је Ројтерс. Неки аналитичари страхују да би заштита тих зона могла довести САД у директан конфликт са руским авионима ловцима, наводи британска агенција.

„Оно што би требало да урадимо је да се фокусирамо на ИД. Не би требало да се фокусирамо на Сирију“, казао је Трамп.

„Завршићемо у трећем светском рату због Сирије ако будемо слушали Хилари Клинтон“, додао је Трамп.

Оценио је да је Асад сада много снажнији него што је био пре три године и додао да је мање важно натерати га да оде са функције од тога да се порази Исламска држава.

Трамп се, између осталог, запитао и како ће Клинтонова преговарати са руским лидером Владимиром Путином након што га је демонизовала.

Републикански председнички кандидат је такође окривио председника Барака Обаму за погоршање односа са Филипинима док је на власти у тој земљи нови председник Родриго Дутерте.

Трамп се пожалио и на одсуство јединства републиканаца који би стали иза његове кандидатуре и казао да би лако победио на изборима када би га лидери те партије подржали.

„Да имамо јединство у странци, не бисмо могли да изгубимо ове изборе од Хилари Клинтон“, рекао је Трамп.

„Обама треба да буде под истрагом“

Доналд Трамп је рекаo и да председник САД Барак Обама треба да буде под истрагом због приватног сервера и мејлова Хилари Клинтон у време док је била државни секретар.

Обама је „знао све“ о њеним аранжманима у вези са мејловима, рекао је Трамп.

„Зато се заложио за Хилари, јер није желео да буде увучен у то зато што је знао све о њеном приватном серверу“, рекао је Трамп.

РТС

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*