ТРГОВИНА ДЕЦОМ У САД

0

Зову их „мале барбике“. У САД се скоро као и сака друга роба могу купити и продати девојчице старости девет година, док је просечна старост девојчица које продају ради „сескуалних услуга“ 13 година.

Ово је мала грозна тајна САД. Наиме, према подацима Националног центра  несталом и „експлоатисаном децом“ у САД се децом тргује неометано. Трговина секси робињама постало је уносан бизнис, који је сада трећи међу криминалним пословима по заради, одмах после трговине наркотицима и оружјем.

Новинарка Ема Колинс пише да је продаја деце постао уноснији и безбеднији посао од трговине наркотицима и оружјем. Фунту хероина или пушка продаје се једном на дан, а девојчица од 10 до 15 пута. У САД се свака два минита једна девојчица користи ради проституције. USA Today пише да су у САД због секса тргује са око 2,5 милиона деце.

Ко купује децу ради секса?

Људи из свих социјалних слојева. То раде, како пише Тим Суарес, који је проучавао трговну девојчицама, ваше колеге са посла, лекари, пастори (протестантски свештеници) итд. Према његовим подацима сао у Џорџији око 7 200 мушкараца (половина је узраста од 30 до 40 година) сваки месец купују секс са девојчицама старости девет година, односно 300 пута дневно. У просеку за пет година девојчица буде силована од 6000 мушкараца.

Годишње се у САД прода 100 000 деце (дечака и девојчица заједно), док је још 300 000 деце било у опасности да буде продато. Интересантно је како се доспева у ропство. То су деца која су отета из породица, затим она која побегну од куће (сама) па их трговци ухвате, а треће продају рођаци и познаници (најчешће деца која остану без родитеља).

 

Центар академске речи

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*