Турска демантује: Нема опасности од напада на руске бродове

0

Служба безбедности Истанбула демантовала је информације турских медија о наводним предстојећим нападима терористичке групе ДАЕШ на руске војне бродове који пролазе кроз мореуз Босфор, рекао је за Спутњик портпарол Службе.

У уторак је лист „Хабертурк“ јавио да је турска обавештајна служба добила информацију да терористи ДАЕШ-а наводно припремају нападе на руске бродове који пролазе кроз Босфор.

Саопштено је да би ово могли да буду ракетни напади и у вези са добијеном информацијом снаге безбедности Истанбула прате преко 146 могућих пунктова на подручју Босфору одакле би могло да се изврши гранатирање.

„Није било никаквог упозорења и обавештења од стране обавештајне службе о могућим нападима терориста ДАЕШ-а на руске ратне бродове. Обезбеђење војних бродова који пролазе кроз мореуз спроводи се у нормалном режиму, то је рутинска процедура по којима се они штите и прате и та пратња није намењена да штити конкретно од ДАЕШ-а. Што се тиче детаља о 146 пункта која се посматрају, могуће је да су ове чињенице поједини медији први пут чули и упитали се шта би то могло бити? Вероватно су помислили да је у питању претња ДАЕШ-а и то и написали“, рекао је портпарол.

Спутњик

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*