У Београду се састала опозиција. Ко је дошао, а ко није позван!?

0

Састанак дела опозиционих странака, на позив лидера Покрета за преокрет Јанка Веселиновића, о стварању услова за поштене изборе, траје у седишту те странке.

Позиву су се одазвали представници Демократске странке, Нове Србије, Социјалдемократске странке, СДА Санџака, Заједно за Србију, Левице Србије, бивши чланови посланичког клуба ДСС Санда Рашквић Ивић и Ђорђе Вукадиновић…

Састанку не присуствују представници покрета Двери и „Доста је било“, иако су позвани, а Либералнодемократска партија и Демократска странка Србије нису ни позване.

Председник странке Левица Србије, Борко Стефановић изјавио је да на састанку неколико опозиционих лидера није било речи о конкретним именима заједничког председничког кандидата опозиције, али да је то била тема.

„Било је говора, али не о именима. Разговарали смо о томе да разговори о председничком кандидату добију одређену форму“, рекао је Стефановић новинарима у паузи састанка неколико опозиционих странака који је организовао Покрет за преокрет, Јанка Веселиновића.

„Нама је потребан један заједнички кандидат који може да нанесе озбиљан политички ударац режиму Александра Вучића“, рекао је Стефановић и додао да то не било могуће са „шест, седам, 10, 12 кандидата без обзира колико су добри“.

Стефановић је рекао да је на састанку било речи и о непостојању фер изборних услова и „потпуној контроли медија“, као и о томе шта опозиција по том питању може да уради.

„Сви на састанку су се сложили да су Србији потребни фер и демократски избори, тако да питање да ли ћемо једни друге да подржимо није тема“, рекао је Стефановић.

Он је рекао да опозиција треба да заједно направи договор а не свака странка спсприча сао нм ско јој се свиђа.

Б92

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*