У Црној Гори неизвјесно до краја

0

У просторијама Демократског фронта прву конференцију за штампу, након затварања гласачких мјеста, одржао је функционер те коалиције Емило Лабудовић. По његовим ријечима на основу 50% пребројаних гласова резултати указују на то да ће странке које су чиниле досадашњу, јасну, опозицију ДПС-у имати већину у скупштини са 42 мандата док би до сада режимском ДПС-у и његовим вјероватним савезницима припало 39 мандата. При томе би распоред мандата био следећи: ДПС 34, Демократски фронт 21, Коалиција Кључ 10, Демократе 8, СДП 3, Бошњачка странка 3, и још двије странке националних мањина по 1. Потенцијални постизборни коалициони савезници ДПС-у су странке националних мањина са којима ДПС има 39 мандата што је недовољно за потребну већину у скупштини.

Лабудовић је рекао да да се позитивни тренд за досадашњу опозицију наставља и да вјерује да ће ово бити историјска ноћ у којој ће се објавити одлазак ДПС-а у опозицију.

Центар за демократску транзицију (ЦДТ) је објавио резултате на основу око 70% обрађеног „репрезентативног узорка“, при чему су његови резултати такви да би на основу њих, ако би били коначни, ДПС и његови потенцијални савезници добили 41 мандат док би ДФ, Кључ, Демократе, и СДП заједно имали 40 мандата. При чему истичу да се ради о веома малом броју гласова разлике који тренутно дају предност за мандат једној опцији.

Лабудовић је на ДФ-овој конференцији нагласио, да су они бројали глас по глас и да он даје резултате на основу пребројаних гласова, што, по њему, има већу тежину него извјештај на основу процента обрађеног „репрезентативног узорка“.

Видовдан

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*