У сиријски пакао укључила се и кинеска морнарица и ушла под команду Русије

0

Kинеске поморске снаге које се налазе у басену Средоземног мора спремне да се претпочине команди руске Ратне морнарице у случају америчког напада на Сирију. Црноморска флота и добар део руских авио-пукова стратегијске намене подигли степен борбене готовости.
Према информацијама које је објавио твитер налог Wар Тиме, кинески борбени бродови који се налазе у Средоземном мору добили су наређење, да се у случају ратне ескалације у овом делу света, претпочине команди руске Ратне морнарице. Ово практично значи, да евентуални амерички удар по циљевима у Сирији, неће моћи да прође без активног учешћа и Војске НР Kине.

 

Исти извор је објавио и информацију да је руска Црноморска флота прешла у режим пуне борбене готовости, као и добар део јединица који у свом саставу имају стартегијске бомбардере. Наиме, према тим наводима, из руске авио-базе Моздок полетела је група бомбардера Ту-22М3 и одлетела у правцу Ирана. Пре неколико дана на простор Сирије пребачени су и специјални против-подморнички авиони И-38 Новела.

Са друге стране, радарски капацитети који су постављени у Сирији, регистровали су снажну активност специјализованог извиђачког апарата Боеинг П-8А Посејдон, на пар стотина километара од Латакије.

Овај авион са евиденцијским бројем 168439 интезивно осматра сиријске територијалне воде и копнену дубину, на потезу од Тартуса па све до Латакије.

На ширем простору источног Медитерана је примећена и авио-цистерна KЦ-10А, која има задатак да ловачко-бомбардерској авијацији обезбеди логистичку подршку у снабдевању горивом.

Вебтрибун

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*