Усташа Томпсон: „Хрвати су познати као толерантан народ који може много гутати“

0

У црном дресу хрватске репрезентације, који неодољиво асоцира на униформу усташа из Другог светског рата, Марко Перковић Томпсон се појавио у десничарској емисији „Бујица“ где је наравно осуо паљбу по Србима, и председнику Александру Вучићу.

– У Хрватској се након пласмана у полуфинале осећа дух заједништва, као почетком деведесетих или након „Олује“, или као кад су нам се вратили генерали Готовина и Маркач. Што се тиче Срба, заиста ме не занимају шта слушају или да ли су гледали или нису, то је мени неважно. Вучић се сигурно препознао у песми „Бојна Чавоглаве“, јер је он један од четника који су хушкали и борили се на другој страни. За очекивати је да му сметају моје песме – испалио је Томпсон.

Усташки певач се овом приликом пожалио како има проблема и у Хрватској, јер многи, гле чуда, оспоравају његове песме, али би зато радо гостовао на Kосову.

– Ако ме позову, наравно. То је моја дужност, с обзиром на то колико тамо има људи који слушају моје песме – нагласио је Томпсон који је наговестио да ће 5. августа певати у Глини.

У емисији с њим је био и Јосип Шимунић, који је нагласио да је у Русији, и он би певао Томпсонове песме.

ТОМПСОН: „Ми Хрвати смо јако толерантни, можемо много прогутати“

Усташки певач је на крају напоменуо да су „Хрвати што се тиче толеранције, познати као толерантан народ који може гутати толико да је невероватно“

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*