„Утисак недеље“: Бакић – На делу је урбанистички тероризам, Биљана Србљановић: Инвестициони урбанизам није измислио СНС

0

Инвестициони урбанизам није од сада, није од Вучића, изјавила је драматуршкиња Биљана Србљановић у емисији „Утисак недеље“ и нагласила да би у Србији и Београду требало да се промени механизам и успостави систем који не би дозволио да свака власт која дође „гура“ неки свој пројекат.

Она је, гостујући на телевизији Нова С, оценила да је и пре „Београда на води“ било „Београда на води“ и запитала где је онда била та енергија да се то заустави.

„Свако ко дође, анулира оно претходно и не обраћа се струци“, указала је Србљановић и констатовала да је Београд пролазио кроз различите девастације још од деведесетих година.

Као проблем, она види то што се не налази начин да се грађани заинтересују за политику која се тиче њихових свакодневних живота.

С друге стране, архитекта Драгољуб Бакић је у истој емисији предочио да су Београд окупирали они који су добили изборе.

„Освојили су га, завели терор, никога ништа не питају“, објаснио је Бакић и указао да је Београд за актуелну власт партијски плен.

Он сматра да је Београд „освојен“ манипулацијом и илузијом, а као пример поменуо је вожњу непостојећим метроом. „На делу је урбанистички тероризам, праве од Београда посељачени ‘Дизниленд’“, рекао је Бакић.

Представник покрета „Не давимо Београд“ Добрица Веселиновић уверен је да је пројекат „Београд на води“ пројекат „продаје наше заједничке будућности“ и предузеће које служи да би се једна групација обогатила.

„Популизам нараста, а ми смо изгубили моћ да одлучујемо о нашим животима. Покушавамо да вратимо политику у руке обичних грађана и успећемо у томе“, најавио је Веселиновић.

(Фонет)

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*