ВАНРЕДНА СИТУАЦИЈА НА KОСОВУ: Уочи празника, надзор цркава пуних 24 часа!

0

Медији у Приштини јављају да су безбедносни органи на Kосову узнемирени озбиљним претњама од терористичких напада уочи Ускрса

Kосовска полиција обезбеђиваће све цркве на Kосову 24 сата дневно током ускршњих празника, а полицајци ће, уместо редовних осам, радити по 12 сати. Свим припадницима KП је, такође, укинут годишњи одмор и они су позвани да се врате на посао, што је у међувремену потврдио и заменик министра унутрашњих послова Kосова, Милан Радојевић.

Медији у Приштини јавили су да су безбедносни органи на Kосову узнемирени озбиљним претњама од терористичких напада уочи Ускрса. Ипак, додају и да ни Kосовска полиција, ни други безбедносни органи на Kосову до сада нису изнели конкретне податке о могућим претњама.

Приштинска Газета Еxпресс у вести под насловом „Ризик од тероризма“ наводи и да је свештенство косовске епархије, не прецизирајући које, потврдило и да ће све цркве на Kосову бити обезбеђиване 24 часа.

Исти портал истиче и да је у прошлости углавном обезбеђивана катедрала „Мајка Тереза“ у Приштини, док је ово први пут да сви црквени објекти на Kосову буду под полицијским надзором 24 сата.

Премијер Kосова, Иса Мустафа, у четвртак је одржао и седницу Савета за безбедност на којој се, како је саопштила Влада у Приштини, разговарало „о безбедносној ситуацији у земљи и акцијама које предузимају институције Kосова, како би се заштитила сигурност и уставни поредак у земљи.“

„Чланови Савета представили су кораке које су предузеле надлежне институције у спречавању и суочавању са изазовима у сектору безбедности у земљи, изражавајући спремност за додатним радом како би грађани Kосова имали сигурну и мирну средину на целој територији Републике Kосово,“ наводи се у саопштењу косовске владе.

 

 

Фонет

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*