Veliki sportski događaji koji nas očekuju u 2022Zimske Olimpijske igre, Svetsko prvenstvo u fudbalu, Svetsko prvenstvo u atletici i Evropski ženski kup u fudbalu – 2022. godina biće zanimljiva godina!

  • Afrički Kup

Mogu li „nepobedivi Lavovi“ Kameruna da pobede na turniru u svojoj zemlji? To im nije pošlo za rukom 2017. godine, ali možda će 2022. godina biti godina pobede! 9. januara počinje ovaj turnir sa 24 timova i Alžirom koji brani svoju titulu iz 2019. godine.

  • Australian Open

Prvi tenski grend slem 2022. počinje 17. januara, ali hoće li veliki Novak Đoković uspeti da obrani svoju titulu? Đoković odbija da iskaže da li se vakcinisao ili nije protiv kovida19, a vakcinacija je uslov za igranje u Melbrunu. Takođe, ne zna se da li će ovaj turnir igrati Rafael Nadal, jer je rečeno da je oboleo od kovida19 u decembru.

  • Zimske Olimpijske igre 2022.

Zimske igre održavaju se u Pekingu i počeće 4. februara.Nakon imenovanja ovog grada za domaćina 2015. godine kontroverze nisu prestale. Zbog nepoštovanja ljudskih prava SAD i neke njene saveznice bojkotuju učešće na ovim Igrama. Takođe, zbog pandemije kovida19 i restrikcija koje su morale biti uvedene očekuje se da će se stvoriti još kontroverzi.

  • Formula 1

Sezona F1 počinje u martu 2022. godine. Novi pravilnik i tehničke promene stupiće na snagu ove sezone kako bi se umanjio razdor između jačih i slabijih timova. Obožavaoci ovog sporta pitaju se da li će i ove godine videti uzbudljiv susret između šampiona Maksa Verstapena i Luija Hamiltona. Ili će možda neki treći trkač preuzeti slavu 2022. godine?

  • Tour de France
  1. trka najveće biciklističke trke na svetu počeće u Kopenhagenu 1. jula. Prve tri faze održaće se u Danskoj, nakon čega će biciklisti biti prebačeni u Francusku kako bi završili 3.328 kilometara trke. Tadej Pogačar je dominirao trkom 2021. godine. Ko će to činiti ove godine?
  • Evropski ženski kup u fudbalu

Drugi put, posle 2005. godine, Engleska je domaćinih ovog Kupa, koji počinje 6. jula. Nemačka se nada da će igrati bolje na ovom turniru nego 2017. godine, kada nije uspela da prođe četvrtfinale.

  • Svetsko prvenstvo u atletici

Svetsko prvenstvo u atletici održavaće se u Judžinu, Oregon i za razliku od 2019., ovog puta očekuje se veća publika i prijatnija temperatura.

  • Eurobasket 2022.

Nemačka je jedna od četiri domaćina Eurobasketa, zajedno sa Češkom, Italijom i Gruzijom. U nemačkim arenama održavaće se prve dve faze, uključujući i turnir sa Slovenijom i zvezdom njihovog tima Lukom Dončićem.

  • Svetsko prvenstvo u fudbalu (World Cup 2022)

Održavaće se u Kataru, koji je uložio neverovatnu količinu novca u izgradnju novih stadiona i infrastrukture. Ali nevladine grupe su kritikovale situaciju u Kataru, zbog uslova rada, uključujući i povećan broj smrti radnika na izgradnji stadiona. Finale ovog Kupa održaće se pred sam kraj 2022. godine, 18. decembra.

Ovo su samo neki od događaja koje nestrpljivo iščekujemo u 2022. godini i sasvim su dovoljni da znamo da će ova godina biti izuzetno uzbudljiva i zanimljiva po pitanju sporta. Cela godina ispunjena je raznim manifestacijama i biće vrlo interesantno otkriti koja predviđanja će se obistiniti, a koja neće biti te sreće. Srećna Nova 2022.!

By admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *