Velimir Remić: Republika Srpska neće u NATO!

0

Na nedavno održanom NATO samitu u Varšavi, BiH je predstavljao predsedavajući Predsedništva Bakir Izetbegović koji je najpre pažnju posvetio analizi onoga što je Bosna i Hercegovina uradila za alijansu, stavljajući akcenat na Avganistan za koji će kako je rekao, država i u budućnosti izdvajati novac koji će biti usmeren snagama sigurnosti te zemlje, a neće izostati ni konkretne donacije u vidu vojne opreme.

Bakir čini sve da se pokaže kao istinski partner NATO paktu zato što učestalo sanja o punopravnom članstvu u istoimenom vojnom savezu koji je devedesetih godina prošlog veka bombardovao Srbe sa obe strane Drine. Muslimani podržavaju i vole sve one koji su protiv Srba, nadajući se da će učlanjenjem u tu organizaciju izdejstvovati konačnu okupaciju, ukidanje Republike Srpske i trajno onemogućiti njen izlazak iz BiH o kojem se poslednjih godina sve više govori.

Umesto što pare odvaja za Avganistan, bilo bi mu pametnije da se osvrne oko sebe i ponudi pomoć sopstvenom narodu koji živi na ivici egzistencije. Na pojedinim internet sajtovima Bošnjaci su se pobunili protiv ovakve politike njihovog člana Predsedništva. I dok u Federaciji raste broj nezadovoljnih i gladnih građana, namučena i finansijski skrhana BiH ponovo nudi pomoć za tamo neke državne snage bezbednosti u dalekom Avganistanu. Da li je to istinska želja Bosne i Hercegovine ili zadatak koji se mora ispuniti jer je kolovođa naredio da se igra kako alijansa svira, sasvim je jasno. Redovi ispred narodnih kuhinja u Federaciji BiH najbolje oslikavaju stanje u tom entitetu, dok se pare i donacije šalju Avganistanu kojim Amerika odavno upravlja. I nakon što je završio prvi deo govora, pažnju je posvetio putu Bosne i Hercegovine ka članstvu u NATO savezu. Izetbegović je naglasio da je BiH spremna da nastavi sa ispunjavanjem uslova, ali nije izneo ključnu stvar u svom izlaganju, a to je da se Republika Srpska izričito protivi ulasku u istoimenu alijansu i da će o tom pitanju građani Srpske odlučivati na referendumu. Bakir se ponaša kao da je on cela BiH i govori u ime svih njenih stanovnika.

„Bosna i Hercegovina je odlučna u nameri da nastavi proces knjiženja perspektivnih vojnih lokacija. Predsedništvo Bosne i Hercegovine se obavezuje da će kompletirati knjiženje svih preostalih perspektivnih vojnih lokacija u okviru ANP, po aktivaciji MAP-a za BiH. U pogledu Pregleda odbrane, postigli smo značajan napredak. Na osnovu velikog posla koji su obavili Ministarstvo odbrane BiH i Oružane snage BiH, Predsedništvo Bosne i Hercegovine nedavno je razrešilo dileme i otvorena pitanja unutar dokumenta, a sada očekujemo njegovo uspešno kompletiranje do kraja novembra ove godine. Štab NATO-a u Sarajevu imao je aktivnu ulogu u kreiranju ovog dokumenta. Bosna i Hercegovina takođe igra aktivnu ulogu u borbi protiv svih vidova radikalnog ekstremizma, a u okviru svojih mogućnosti BiH podržava globalnu koaliciju koja se suprotstavlja takozvanom ISIL-u. Prošle godine smo donirali 600 tona municije vladi Iraka. Prošli mesec, Predsjedništvo BiH odobrilo je još jednu donaciju iste količine municije za iračku vojsku. Zahvalni smo Vladi SAD za pomoć u pripremanju ovih donacija. Od trenutka transformacije iz korisnika u pružaoca sigurnosti, odlučni smo da napravimo dalje korake na jačanju regionalne i globalne sigurnosti, i korake usmerene ka jačanju našeg partnerstva s NATO-om, što u konačnici vodi našem punopravnom članstvu u Savezu. Bosna i Hercegovina čestita Crnoj Gori pridruživanje NATO-u, čije članstvo vidimo kao još jedan faktor stabilnosti i saradnje u regiji“ istakao je bošnjački član Predsedništva. [1]

Po ko zna koji put Bakir Izetbegović na raznim skupovima govori u ime cele Bosne i Hercegovine za koju se jasno zna da nema usaglašen stav u vezi sa pridruživanjem ove zemlje NATO savezu. Kako je moguće da u ime cele države pozdravlja ulazak Crne Gore u NATO kada srpski narod i Republika Srpska imaju potpuno drugačiji stav od njegovog? Odakle mu pravo da u ime svih građana daje izjave koje strani faktor prihvata kao da oslikavaju stavove sva tri konstitutivna naroda u BiH? U čije on to ime navija za punopravno članstvo u organizaciju koja polako ali sigurno opkoljava Rusiju kao našeg jedinog istinskog prijatelja i čuvara u globalnom haosu u kojem se planski radi na uništavanju pravoslavnih nepokornih naroda? Čega se Bakir prepao pa na sva zvona bruji o tome kako BiH nema drugog puta osim u EU i NATO? Izetbegović mora da zna da će mu biti uzalud i sva lobiranja koja Turska obavlja kako bi se ubrzao proces prijema BiH u NATO savez. Bakir mora da zna da Bosna i Hercegovina nije njegovo vlasništvo. Bakir mora da zna da 49% teritorije nametnute BiH ne želi da ide na stranu protiv Ruske Federacije. Izetbegović mora da zna da srpska vojna čizma nikada neće ići u rat protiv Rusije za koji se spremaju mračni umovi sa Zapada. Bakir mora da zna je Republika Srpska međunarodno verifikovana u Dejtonu i da kao takva ima pravo da iznese svoj stav i pruži otpor prema satanizaciji jugoistočne Evrope i slovenskih naroda. Bakir zna ali se pravi da ne zna da je državna zajednica BiH stvorena potpisivanjem Dejtonskog sporazuma i da je Republika Srpska u BiH unela svoju državnost, teritoriju, narod i institucije i da se žrtvovala zarad neodržive zajedniče budućnosti unutar veštačke Bosne i Hercegovine. 

Izetbegović je nedavno rekao da ga plaše neki novi vetrovi koji duvaju sa istoka, aludirajući na pomirenje Rusije i Turske što mu nikako ne ide u prilog imajući u vidu sve jaču podršku koju Srpska i njen predsednik Milorad Dodik dobijaju od Ruske Federacije. 

Bošnjačka „elita“ i ostali koji žive u BiH, a koji zagovaraju ulazak u NATO, moraju da znaju da srpski narod nikada, ali baš nikada, neće dozvoliti da ova zemlja uđe u vojni savez zbog kojeg na onkološkim odeljenjima danas nema dovoljno mesta za sve one koji su oboleli zbog demonske politike koju su sprovodili nad nedužnim srpskim narodom. Vreme brzo prolazi, ali sećanja nikada neće izbledeti niti ćemo dopustiti da u zaborav padne sve ono što su nam uradili u poslednjem ratu. Republika Srpska odlučno kaže NE ulasku u NATO, a ostali ako žele mogu da idu ali će najpre morati da sačekaju raspad BiH kako bi tek tada mogli voditi nezavisnu spoljnu politiku i ako žele stupiti u pakt i sa crnim đavolom. Do tada se u Bosni i Hercegovini svi moraju pitati i poštovati, u suprotnom razvod je neizbežan.

1. http://www.predsjednistvobih.ba/gov/default.aspx?id=71995&langTag=sr-SP-Cyrl

Velimir Remić, glavni i odgovorni urednik rusko-srpske informativne agencije „Gazeta“

Slika: http://www.crveneberetke.com/republiko-srpska-zasto-ne-nato/

Izvor: FSK

POSTAVI ODGOVOR

*