(ВИДЕО) ВУЧИЋ: АКО ЉУДИ ПОШТУЈУ РЕЗУЛТАТЕ, ОНДА ЋЕМО ПОБЕДИТИ НА ИЗБОРИМА!

0

Председник Србије Александар Вучић био је гост емисије „Ново јутро“ на телевизији Пинк

11.02 – Кад у кампањи неко позива на моје убисто, онда је то ништа, а кад неког другог попреко погледају онда је то страшно. Више сам сит тих претњи, позива на убиство, тврдњи да је у Србији диктатура. Али у Србији је медијима и политичарима све дозвољено.

10.57 – Надам се победи на изборима, али честитаћемо противницима ако будемо изгубили. Људи виде шта је уређено у Београду на води, колико смо километара канализације изградили, шта смо све урадили. Ако људи поштују резултате, знаће како да гласају. Зато је важно да људи изађу и да гласају.

10.54 – Боље је да не причам све што знам о њима. Моји политички противници од дрвета не виде шуму. Увукли су ме у ову изборну трку против моје воље, али хвала им на томе. Пре неколико месеци није било тако, али данас могу да кажем да имамо шансу да их победимо. Људи разумеју шта смо све урадили и шта све намеравамо да урадимо у Београду. У нашим спотовима нема мржње, већ само оно што смо већ понудили и што ћемо тек дати грађанима Београда.

10.49 – Већи је страх код Срба који данас живе у Хрватској, него код оних који живе на КиМ. Опредељење Срба на Косову и Метохије је јасно, али у Хрватској, многи Срби су се скривали од камера да их неко не сними. Многи нису хтели да дођу јер су се плашили шта ће бити после.

10.44 – На питање зашто се није извинио Хрватима током посете Загребу, председник Вучић је одговорио:

– Нисам се извинио, јер ми различито видимо ствари које су се догодиле у прошлости. Њихови новинари су ме као осице нападали, што није ни мало пријатно. Питали су ме за неке изјаве из деведесетих у Глини… Па нисам ја тада говорио само у Глини. Да, надао сам се тада да ће Република Српска Крајина опстати. Али зашто ме нису питали за 250.000 прогнаних и убијених Срба у Олуји, зар је то мање битно?

10.39 – Важно је да избори буду празник демократије, да гласачи изразе своју вољу. Могу они који су незадовољни да протестују до миле воље, нека шетају, али никоме неће бити дозвољено да прекраја изборну вољу грађана.

10.37 – Одговорно тврдим, 2020. године почињемо изградњу прве линије метроа у Београду!

10.35 – Они су напали оног младића из Младеновца и хтели да му забране листу, а он је највише наудио нама и нама отимао младе гласаче. Па пустите људе да се кандидују, нека се поштују демократска правила.

10.34 – Они би да укину демократију, а ја сам поносан што против нас на изборима има више од 20 листа. Нека учествују, нека се боре, па ако победе ја ћу им честитати истог момента.

10.32 – Свашта бих имао да кажем о кампањи ових и оних, али нећу. Против мене говоре они који туку жене, а ја никад ни на једну жену нисам подигао руку. То је нешто најогавније што један човек може да уради – да туче жене.

10.30 – Емитују спотове у коме позивају на моје убиство. Је л’ то чине зато што ништа нисам украо, зато што радим сваки дан од јутра до мрака, зато што нисам имао ниједан једини дан одмора? Верујте ми не обраћам велику пажњу на то и ни мало их се не плашим.

10.27 – Поштујем институције, нека оне раде свој посао, али не знам по ком критеријуму је РЕМ забранио спот СНС, а дозволио Ђиласов спот. Шта је то увредљиво у споту СНС, а није увредљиво у Ђиласовом споту у коме говори људима да не гласају за број 1?

10.22 – Говорећи о претњама које му је упутио Никола Сандуловић, он је истакао да је реч о човеку који је претио и Зорану Ђинђићу пред атентат.

– Ето и наркодилери су добили прилику да имају своју листу – додао је Вучић.

10.20 – Људи могу да виде да се неки у опозицији боре за мржњу против мене него за грађане. А ти напади које воде једни против других је већ виђено.

Састанци са Јункером, Меркеловом, лидерима Западног Балкана изузетно важни за Србију

Додајући да су предстојећи избори важни због много разлога и да би волео понекад да може више да помогне пријатељима са листе, али је подсетио да је имао и имаће наредних дана веома важне састанке са лидерима ЕУ.

У понедељак у Београд долази председник ЕК Жан Клод Јункер, чија је посета важна, јер долази после усвајања Стратегија за Западни Балкан.
Након разговора са Јункером, одлази у посету Берлину, код, како је рекао, најаважнијег и највећег лидера Ангеле Меркел, док у цетвтрак путује у Софију ан саастанака са Федериком Могерини и лидерима Западног Балкана.

– Ја сам задовољан, ово су важне ствари за земљу, од изузетног значаја за грађане. Моја обавеза, за то сам избаран, да радим тај посао. Волео бих понекад да могу више да помогнем пријатељима са листе… – рекао је Вучић.

10.17 – Они нуде све бесплатно… То је демагогија најпримитивније и најниже врсте. Све што људи „добију за џабе“ неко мора да плати. Тај дуг од 1,2 милијарде који су они направили у Београду неко је морао да плати. Е па ми нећемо да се додворамо никоме и ништа не нудимо за џабе, већ нудимо конкретне програме и планове.

10.15 – Неки људи су од ових избора направили питање за и против Вучића. Опет су промашили тему и погрешили. Сујета је велики проблем у рационалном одлучивању. Од мржње не виде оно у чемо би могли да добију. Од политике мржње много је важнији план и програм.

10.12 – Београдски избори су важни из много разлога и зато позавм људе да изађу и гласају

pink..rs, informer.rs

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*