Više od 80 odsto žitelja Rusije odobrava rad predsednika Putina

0

Više od 80 odsto žitelja Rusije odobrava rad predsednika Vladimira Putina i ocenjuje ga kao dobar, svedoče podaci ankete koje je objavila Fondacija „Javno mnjenje“.

Prema anketi, 81 odsto ispitanika odobrava Putinov rad i taj pokazatelj je stabilan u periodu od tri meseca. Na osnovu tih podataka, 11 odsto građana Rusije ne odobrava predsednikov rad. Anketa pokazuje i da je 79 odsto Rusa izjavilo da veruje Putinu.

Sociolozi su utvrdili da bi 65 odsto ispitanika glasalo za Putina na predsedničkim izborima kada bi oni bili održani u predstojeću nedelju. Drugo mesto po rejtingu zauzima Vladimir Žirinovski (Liberalno-demokratska partija Rusije) sa osam odsto, dok je na trećem mestu Genadij Zjuganov (Komunistička partija Ruske Federacije) sa četiri odsto podrške.

Tokom poslednjeg meseca nije se promenio ni rejting premijera Rusije Dmitrija Medvedeva, kome veruje 41 odsto ispitanika, dok 50 odsto anketiranih nema poverenja u njegov rad.

Kada je reč o popularnosti partija, na vrhu liste je „Jedinstvena Rusija“, koju podržava 49 odsto anketiranih, Liberalno-demokratsku partiju Rusije podržava 11 odsto ispitanika, a KPRF sedam odsto.

POSTAVI ODGOVOR

*