ВИШИ СУД У БЕОГРАДУ: Данас завршне речи на суђењу Радомиру Почучи

Завршне речи на суђењу Радомиру Почучи, оптуженом за угрожавање сигурности "Жена у црном", требало би да буду одржане у четвртак у Вишем суду у Београду.

0

У Вишем суду у Београду требало би да се данас одрже завршне речи на суђењу Радомиру Почучи поводом оптужби да је претњама на Фејсбуку угрозио сигурност „Жена у црном“ у марту 2013. године, када је радио као портпарол противтерористиче јединице полиције.

Завршне речи би требало да изнесу тужилаштво и Почуча и његов бранилац, након чега ће суд заказати изрицање првостепене пресуде.

Током суђења Почуча је негирао да је својим статусом имао намеру да позива на лич „Жена у црном“.

Тужилаштво за високотехнолошки криминал га међутим терети, јер је преко свог Фејсбук профила 25. марта 2013. позвао навијаче Црвене звезде, Партизана, Рада и Војводине да „не троше песнице између себе“, већ да се удруже и да претуку „Жене у црном“ које су на Тргу републике у Београду обележиле 15 година од злочина над албанским цивилима на Косову.

Почучи је недавно изречена пресуда којом је условно осуђен на годину и по дана затвора на основу споразума са тужилаштвом о признању кривице за ратовање у Украјини.

Наиме, Почуча је према тој нагодби за условну казну с роком провере од четири године затвора, признао да се борио на украјинском ратишту иако то закони Србије не дозвољавају.

Курир

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*