Владика канонски непризнате „Македонске православне цркве“ ухапшен у Аустралији због крађе и лажног сведочења!

0

Митрополит преспанско–палегонијски и администратор аустралијско–новозеландски канонски непризнате Македонске православне цркве, владика Петар је ипак прошле седмице био ухапшен у Мелбурну – због крађе и лажног сведочења.

Када је ова вест процурела у македонској јавности, огласио се владика Петар љутито тврдећи да га полиција у Мелбурну није ухапсила, већ да је добровољно отишао на саслушање по предходно добијеном позиву.

Он је нагласио да је вест о његовом хапшењу била лаж и конструкција иза које стоје струмички владика Наум и игуман Гаврил, против кога се води црквено-канонски судски поступак за расчињење.

Владика Петар, ипак, није говорио истину. Аустралијска полиција је за македонску новинску агенцију Мета потврдила да је прошле недеље ухапсила и испитивала надлежног митрополита Аустралијско-новозеландске епархије, владику Петра у овиру истраге о крађи и лажном сведочењу.

– Он је ослобођен и чека се наставак истраге, додаје полиција у Викторији у одговору послатом агенцији Мета. Македонски медији су прошле седмице јавили да су двојица детектива из криминалистичког оделења полиције у Викторији посетили дом владике Петра, а на снимцима објављеним на Ју тубу се види како он у њиховој пратњи потом улази у полицијску станицу.

Телеграф

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*