Власти Лос Анђелеса туже фарамацеутске компаније због стварања наркотичке епидемије

0

Представник градских власти Лос Анђелеса (САД) изјавио је да су предали тужбу суду против неколико фармацеутских компанија и дистрибутера њихових производа због изазивања епидемије наркоманије у граду, наводи Telesurtv.

Адвокат Лос Анђелеса Мајк Фајер, предао је тужбу на 165 страна федералном суду, а због производње и стављања у промет различитих опијата фармацеутских комапнија Purdue Pharma, Janssen Pharmaceuticals, Endo Pharmaceuticals, Cephalon, Insys Therapeutics и Mallinckrodt, чиме су нарушиле федералне законе о борби са рекетом и примене обмањујућег маркетнига, а све ради повећања продаје својих опасних наркотичких средстава, пре свега против ублажавања болова (наводни лекови OxyContin, Methadone и Fentanyl).

Фајер је нагласио да су ове фарамцеутске компаније производиле наркотике и довеле до наркотичке епидемије у Лос Анђелесу.

Градоначелник Лос Анђелеса, Ерик Харкет, саопштио је да је током прошле године од предозирања умрло више људи него од убистава. Према његовим речима становници града се на очи свих преобраћају у наркомане.

Представници  тужених фарамцеутксих компанија категорички су одбацили оптужнице, рекавши да су лажне и измишљене.

 

ИЗВОР: Центар академске речи

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*