Vlasti Los Anđelesa tuže faramaceutske kompanije zbog stvaranja narkotičke epidemije

0

Predstavnik gradskih vlasti Los Anđelesa (SAD) izjavio je da su predali tužbu sudu protiv nekoliko farmaceutskih kompanija i distributera njihovih proizvoda zbog izazivanja epidemije narkomanije u gradu, navodi Telesurtv.

Advokat Los Anđelesa Majk Fajer, predao je tužbu na 165 strana federalnom sudu, a zbog proizvodnje i stavljanja u promet različitih opijata farmaceutskih komapnija Purdue Pharma, Janssen Pharmaceuticals, Endo Pharmaceuticals, Cephalon, Insys Therapeutics i Mallinckrodt, čime su narušile federalne zakone o borbi sa reketom i primene obmanjujućeg marketniga, a sve radi povećanja prodaje svojih opasnih narkotičkih sredstava, pre svega protiv ublažavanja bolova (navodni lekovi OxyContin, Methadone i Fentanyl).

Fajer je naglasio da su ove faramceutske kompanije proizvodile narkotike i dovele do narkotičke epidemije u Los Anđelesu.

Gradonačelnik Los Anđelesa, Erik Harket, saopštio je da je tokom prošle godine od predoziranja umrlo više ljudi nego od ubistava. Prema njegovim rečima stanovnici grada se na oči svih preobraćaju u narkomane.

Predstavnici  tuženih faramceutksih kompanija kategorički su odbacili optužnice, rekavši da su lažne i izmišljene.

 

IZVOR: Centar akademske reči

POSTAVI ODGOVOR

*