Вода гута Београд на води!

0

Ругло Београда и симбол по коме ће генерације памтити власт СНС-а у главном граду, одавно се рекламира као супер-ултра-цоол-ултимативно место за живот, нови центар града и слично. Банере са реклама за станове у такозваним „кулама“ можемо да видимо на многим сајтовима, а иако цене већ сада достижу астрономске цифре, треба се подсетити да Београд на води није ни близу свог завршетка, а о усељавању у извикане станове да и не говоримо.

Док пропаганда машинерија Горана Весића и Синише Малог нуди ове станове по астрономским ценама, ми смо одлучили да ствари погледамо из другог угла.

Од како је река Сава последњих недеља подигла ниво свог тока, услед снега који се топи на њеним обалама, вода је озбиљно запретила и Београду на води. Тек што је мало порастао водостај Саве, већ су испливали сви проблеми и лоша грађевинска и архитектонска решења овог комплекса.

Вода је дошла до темеља „Kула“.

И као врхунац свега, архитекте и грађевинци које је ангажовао СНС нису могли да се сете да ове терасе на самом шеталишту некако заштите од високог водостаја. Макар су могли да изоставе штекере за струју.

Ваљда и деца која још нису пошла у школу знају да струја и вода не иду никад заједно.

Река Сава још увек није порасла толико да би то било критично, а Београд на води се већ дави!

Шта ће бити ако стварно запрети опасност од поплава? Да ли ће темељи издржати или ће све завршити на дну реке?!

 

Герила

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*