Vojin Ćetković: Svi postajemo isti, globalne sile hoće da unište porodicu!

0

Tradicija je tu da nas vraća nečemu što su naši koreni.

Tradicija je tu da nas vraća nečemu što su naši koreni.

Tradicija je tu da nas vraća nečemu što su naši koreni, geni, naša posebnost, smatra glumac.

Vojin Ćetković (Kruševac, 22. avgust 1971) je srpski glumac. FDU je završio u Beogradu u klasi profesora Vlade Jevtovića. Pozorišna publika širom zemlje imala je prilike da ga gleda u renomiranim predstavama kruševačkog pozoršišta „Zlatno runo“ Borislava Pekića i „Prokleta Avlija“ Ive Andrića, obe u režiji Nebojše Bradića. Pored ovih, igrao je u predstavama „Bure baruta“, „Audijencija“, „Ljubavno pismo“, „Suze su O. K“, „Emigranti“…

Glumio je u filmovima Nož, Stršljen, Tango je tužna misao koja se pleše, Bumerang. U Zoni Zamfirovoj je ostvario prvu glavnu mušku ulogu.

U braku je sa glumicom Slobodom Mićalović.

Glumac Vojin Ćetković u intervjuu za Večernje novosti ukazuje na ugroženost porodice i upozorava na to da se sve manje razlikujemo.

“Porodica je osnovna ćelija ljudskog društva. I sad sve moderne, globalne sile, direktno pokušavaju da razbiju i taj atom. Što više zadiru u porodicu, više je cepaju, tako da mi kao narod gubimo identitet. I postajemo svi isti.

Nemam ništa protiv toga u nekom socijalnom smislu, ali mislim da svet jeste lep u svojim različitostima. E, tradicija je upravo tu da nas vraća nečemu što su naši koreni, geni, naša posebnost”, rekao je glumac.

 

govori srbija

POSTAVI ODGOVOR

*