Војни тужилац Украјине: Јевреји желе хоће поново да пролију словенску крв!

0

Главни војни тужилац Украјине, Анатолиј Матиос у интервјуу за Инсајдер најавио је долазак украјинског Пиночеа на власт.

„У овој држави постоје здраве снаге које се још нису објединиле. Можда се те снаге још нису одлучиле ко ће бити њихов Аугусто Пиноче, али сам украјински Пиноче већ куца на врата. Потребан му је стадион“. – рекао је Матиос.

Према речима украјинског војног тужиоца, у држави „шета“ скоро 400.000 комада оружја за које не постоје дозволе за ношење и који су из зоне борбених дејстава у Донбасу пребачени на територију у којој нема конфликта. Међу њима су пиштољи, аутомати, гранате и бацачи граната.

Грађани са таквом количином наоружања могу бити „трећа сила“ и обесити о стуб сваког политичара, објаснио је тужилац.

Поред упозорења да Украјина може лако постати војна диктатура, Матиос је изнео низ оптужби на рачун Јевреја.

Позивајући се на Александра Парвуса, марксистичког теоретичара рођеног у Белорусији, који је био активан у немачкој Социјалдемократској партији крајем 19. века, а који је такође био и Јевреј, Матиос је рекао:

„У сваком рату увек постоји Парвус, који је доносио новац којим је изведена револуција, која је изазвала деценијско проливање словенске крви. Парвус је такође био Јевреј. У овом случају, они желе урадити исто у Украјини „, рекао је Матиос за Инсајдер.

Ефраим Зуроф, директор Центра Симон Визентал за Источну Европу, осудио је овакве изјаве Матиоса, називајући их лажима. Зуроф је истакао да комунистички лидери током револуције нису деловали у име јеврејске нације, већ у име комунизма. Њихова инспирација је била у Москви а не у Јерусалиму, истакао је Зуроф.

Зуроф сматра да Матиос мора поднети оставку, јер су његове антисемитске импликације неспорне.

Упитан да ли има намеру да се опет кандидује за шефа државе, Матиос је рекао:

„Уопште не желим да будем четрдесети претендент на тешку и незахвалну круну. Ја волим свој посао. А сада звоним на узбуну глувима и палим свећу пред слепцима. Ево, говорим и каква опасност долази. Ја желим да она буде осујећена“.

Видовдан

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*