Вучић: Црна Гора прави баук од Срба, не разумем забрану прославе уjедињења

0

Ми гледамо да никога не увриједимо и да се не мијешамо у унутрашње ствари, али морам да признам да не разумијем одлуку да ви забрањујете људима да мисле и да имају другачији поглед на прошлост

Поводом одлуке да црногорске власти забране одржавање културне манифестације у Пљевљима у част 100 година од ослобођења и уједињена, огласио је и предсједник Србије Александар Вучић.

„Ми гледамо да никога не увриједимо и да се не мијешамо у унутрашње ствари, али морам да признам да не разумијем одлуку да ви забрањујете људима да мисле и да имају другачији поглед на прошлост“, рекао је Вучић новинарима на обиљежавању страначке славе и нагласио да не може да разумије спречавање људи да изнесу свој поглед на ствари, који је другачији од актуелне власти.

Вучић је истакао да је то у Србији немогуће да се догоди тако нешто.

„Код нас имате оних који догађаје из 1941. и 1945. гледају на другачији начин, и од Анексионе кризе, Балканских ратова, и нико није имао проблем да се окупи“, рекао је Вучић.

„Ми поштујемо другачије ставове, чињенице и историју. Ако неко мисли другачије, ми нећемо да га спречимо да тако нешто мисли“, поручио је предсједник Србије и додао:

Зашто неко жели да од Срба прави некакав баук и проблем и спречава да славе оно што мисиле да је добро да буде слављено„.

Вучић такође истакао да овакву ситуацију добро примећују и Срби у Црној Гори, али и други грађани.

Извор: РТС

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*