VUČIĆ IZGUBIO VEĆINU U PARLAMENTU? „Velja, Toma, Rasim i Popović otkazali poslušnost“

0

Srpski pokret Dveri ocenjuje da se vladajuća koalicija nalazi pred raspadom nakon napada predsednika Nove Srbije Velimira Ilića na Vladu Srbije i Aleksandra i Andreja Vučića.

– Vlast je praktično napustio Velimir Ilić, koji je javno izjavio da vlast u Srbiji postavljaju strani ambasadori i da Vučić umesto strancima treba da se okrene problemima običnih građana u Srbiji. Velimir Ilić je rekao da neće više da trpi ponižavanje svoje stranke, posebno od strane Andreja Vučića, koji ljudima u Vojvodini ulazi u kuću i tera ih da iz Nove Srbije pređu u SNS.O napuštanju vladajuće koalicije razmišljaju i Nenad Popović i Rasim Ljajić, koji su izrazito nezadovoljni odnosom Aleksandra Vučića pre njima – saopštavaju Dveri.

Iz Dveri navode da je Vučić prevario mnoge koalicione partnere i da zbog toga ostaje bez većine u Parlamentu,

– Nenad Popović je prevaren za mesto potpredsednika Vlade za saradnju sa Rusijom, a Rasimu Ljajiću se sprema zamena u sve otvorenijem paktu Vučića sa bivšim muftijom Zukorlićem. Slično nezadovoljstvo deli i veći broj visokih funkcionera SPS-a, kojima je dosta ponižavanja SPS-a od strane SNS i ličnih interesa Ivice Dačića koji su stavljeni iznad interesa stranke. Ukoliko Tomislav Nikolić ne bude predsednički kandidat SNS možemo očekivati i buđenje nezadovoljstva određenog broja narodnih poslanika sa liste SNS-a koji su lojalni Tomislavu Nikoliću.Kada saberemo sve narodne poslanike koje kontrolišu Velimir Ilić, Rasim Ljajić, Nenad Popović i Tomislav Nikolić, čak i bez nezadovoljnika iz redova SPS – Vučićeva Vlada više nema podršku većine u Narodnoj skupštini. Da li je to pravi razlog Vučićevih razmišljanja o vanrednim parlamentarnim izborima na kojima bi svi ovi nezadovoljnici bili izbačeni sa izborne liste SNS? – pitaju u Dverima.

Pravda

POSTAVI ODGOVOR

*