Вучић: На Балкану би неки још да ратују, а сви нам људи одоше

1

На Балкану неки и даље мисле да треба да се бијемо, а сви нам људи одоше у неки бољи живот, рекао је председник Србије Александар Вучић, те поручује да мисли да то треба да се заустави, а ће се и он лично и држава Србија борити да покушају да нађу решење за све проблеме који нас оптерећују.

Он је то рекао након завршетка састанка у оквиру процеса Брдо—Бриони у Скопљу, додајући да је важно да разговарамо о будућности без обзира на горчину која је и данас на том састанку испољена.

На Тачијево „радимо сада на статуту“, он је питао „а зашто ниси радио пет година“.

Захвалио је председнику Савета ЕУ Доналду Туску и рекао да је његовим доласком подигнуто поверење у ЕУ.

На данашњем састанку осим домаћина председника Македоније Ђорђа Иванова, и специјалних гостију председника Савета ЕУ Доналда Туска, премијера Бугарске, земље која председава ЕУ, Бојка Борисова, учествују председник Албаније Иљир Мета, Хрватске Колинда Грабар Китаровић, Црне Горе Филип Вујановић, Словеније Борут Пахор, председавајући Председништва БиХ Бакир Изетбеговић, косовски председник Хашим Тачи.

Брдо—Бриони процес инициран је 2013. године на Брду код Крања од стране председника Словеније и Хрватске, а идеја је да ове две чланице ЕУ помогну Западном Балкану на њиховом путу у Унију, као и њихову стабилизацију кроз јачање регионалне сарадње и решавање отворених билатералних питања.

О односима са Загребом: Испадамо смешни пред светом

Вучић је рекао да Хрватска и Србија испадају смешње пред светом и да треба да пробамо да не учествујемо у нечему што би могло да урушава наш углед.

Вучић је, у изјави новинарима након састанка лидера у оквиру процеса Брдо Бриони рекао да би могао да прича и о етикетама, о којима говоре неки хрватски политичари, мога да говори онолико.

Рекао је да не би додавао ни реч више, јер не би да се бави стицањем политичких поена у домаћој јавности, већ мисли да је много важније да разумемо да једни други испадамо смешни.

„Испадамо смешни као два овна на брвну пред целом међународном заједницом“, нагласио је Вучић.

Казао је и „џаба нама што нисмо криви, јер се свет пита — шта је овима“, и не вреди рећи да су други криви, пошто испадамо исти као и они.

„Нека они раде свој посао, дајте да се окренемо нама и да пробамо да држимо изнад четири одсто раст ове године. Никоме нисмо дозволили да нам земљу понижава, да урушава углед наше земље. Ајде да пробамо да не учествујемо у нечему што би могло да ушувама неш углед“, предложио је Вучић, уз опаску —

Танјуг

1 КОМЕНТАР

  1. Ђубре издајничко ти си уништио Српску економију и довео си до тога да је Србија најсиромашнија земља европе.
    Каква је то демагогија олошу кажеш коалиционом партнеру тачију што није за 5год.,покренуо зсо??А које теби од Срба дао право да учествујеш на бриселском споразуму и да ти треба чак 5година да видиш да ти коалициони шиптарски
    партнер лаже.Србији за спас уби се џукело издајничка

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*