Вучић примио породицу пуковникa Стојиљковића са 11-оро деце (ВИДЕО)

Премијер Александар Вучић примио је пуковника Зорана Стојиљковића, којем је захвалио на преданом и одговорном обављању дужности официра Војске Србије.

0

Вучићеви гости у Влади били су пуковник Стојиљковић, његова супруга Мануела и њихово једанаесторо деце, а премијер им је честитао новогодишње и божићне празнике и уручио поклоне.

zoran-stojiljkovic-pukovnikmuz-otac-foto-tanjugzoran-zestic-1483612275-1072903Пуковник авијације Зоран Стојиљковић, завршио је Ваздухопловну гимназију „Маршал Тито“ у Мостару и Ваздухопловну војну академију у Задру. Као пилот, службовао је у ескадрилама јуришне авијације у Церкљу (Словенија), Маховљанима (Бања Лука), Лађевцима (Краљево) и Батајници. На авионима Јастреб, Супер Галеб и Орао, остварио је више од 1000 сати налета, укључујући борбене летове у свим ратовима на територији бивше Југославије.

Завршио је Командно штабну академију, Школу националне одбране и Ратну школу Грчког РВ. Поред тога, завршио је и Богословски Институт Српске Православне Цркве, као и последипломске студије на Факултету политичких наука-Центар за америчке студије.

Поред пилотских, обављао је низ одговорних дужности у Команди РВ и ПВО. Био је, у двогогодишњем мандату и војни аташе у Босни и Херцеговини. Тренутно је предавач предмета Тактика на Катедри оператике Војне академије и Школе националне одбране. И даље обавља пилотске дужности!

Активно се бави трчањем и бициклизмом и течно говори грчки, енглески, словеначки и македонски језик.

Са супругом Мануелом има једанаесторо деце.

vucic-porodica-stojiljkovic-u

Ану (1991.), Тању (1993.), Даницу (1995.), Ђорђа (1996.), Софију (1998.), Милицу (1999.), Јелену (2001.), Димитрија (2002.), Дуњу (2004.), Божидара (2006.) и Лазара (2012.).

Најстарија кћерка Ана је удата и у браку са Давидом има сина Луку.

Пуковник Зоран Стојиљковић и његова породица су се током додсадашњег живота, као подстанари, селили више од 20 пута. Тренутно живе у стану са нерегулисаним имовинско-правним односима…

М. РакићПАТРИОТ

 

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*