Вучић: Шта ја то мени остало да предам, што они већ нису?

0

У Србији можете да измишљате шта год хоћете и не вреде ни аргументи, ни чињенице, каже председник Србије Александар Вучић поводом примедби дела опозиције да се састајао са Сорошем, Левандовским

У Србији можете да измишљате шта год хоћете и не вреде ни аргументи, ни чињенице, каже председник Србије Александар Вучић поводом примедби дела опозиције да се састајао са Сорошем, Левандовским, те да је тајно преговарао о размени територија у јужној Србији за косовску столицу у Уједињеним нацијама.

На то је, каже, већ више пута покушао да одговори, а онда запитао:

„А шта то ја да предам, што ти људи, који то говоре, попут Ђиласа и Јеремића, већ нису предали и изгубили. Шта с Косовом које је прогласило незавиност, шта да предам – Црну Гору?“.

Како је навео, Косово је прогласило независност 2008, а „они су томе дали правну легитимацију 2011. и 2012“.

А кад је реч о Косову, каже да народу и грађанима жели да отворено каже да наша ситуација није ни мало ружичаста.

„Али, шта то њих брига, а шта је то нешто другачије од оног што се већ зна, али лакше је да се то пребаци на неког трећег, тако да њихове су реакције глупе, а кад су на Косову палили српске цркве реакције су биле још глупље – кад је проглашена независност шта је била реакција Србије – ћутање, међусобне свађе и без икаквог одговора“, приметио је.

Слично је и с причом да сам се видео у Њујорку са Сорошем, а тамо сам био с ћерком, она има 16 година и тешко је помешати је с човеком Сорошевих година, додао је.

„Али шта њих брига, тим горе по истину, хоћете стално то да ме питате, да сваки дан морам да се правдам“, запитао је председник.

Поменуо је и да је претходна власт говорила често и тиме се хвалила, о дипломатији на стероидима, а „тај исти Вук је причао да ће да спасе Србију пред Међународним судом правде, а само су нанели штету Србији за коју сада плаћамо највишу цену“.

„Мислите да не треба да платимо сада ту цену, хоћете да вас председник лаже, обмањује? Онда изаберите неког другог, таквог који неће да отвара фабрике, да гради путеве и пруге, клиничке центре…а шта је од тога било урађено раније“, запитао је.

Наводећи да је за све то било потребно да се створи другачија слика Србије, а да за такве лажи које о њему износе поилитички противници није довољно ни да им Левандовски отворено у лице каже да лажу.

 

 

Танјуг

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*