ВУЧИЋ ТАЧИЈУ: Довешћу војску на Косово

0

Тачи је претходно у свој кабинет позвао првог заменика премијера Беџета Пацолија, министра унутрашњих послова Фљамура Сефу и директора Полиције Косова Шпенда Мадјунија и ту им дао инструкције како да поступе на северу Косова где су послате елитне јединице полиције.

Председник Косова Хашим Тачи наредио је да се после хапшења у Митровици директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Марко Ђурић доведе у Приштину и да га вуку улицама Приштине како би га понизили, пише данас портал газетаеxпресс.цом, позивајући се на домаће и међународне изворе.

Како се наводи, Тачи је претходно у свој кабинет позвао првог заменика премијера Беџета Пацолија, министра унутрашњих послова Фљамура Сефу и директора Полиције Косова Шпенда Мађунија и ту им дао инструкције како да поступе на северу Косова где су послате елитне јединице полиције.

Извор који је био на састанку рекао је за портал рекао да је председник Србије Александар Вучић телефоном позвао Тачија и запретио да ће „довести војску до границе са Косовом“.

После тог разговора, Тачи је наредио полицији да доведе Ђурића до Приштине и да га понизе тако што ће га водити као криминалца, са лисицама на рукама и сагнуте главе.

Међународни званичници су за портал казали да постоји страх да је јучерашњи догадјај сценарио поделе Косова.

– Стварање нових околности, почетак немира на северу би довео до стварање нове ситуације, после које би Србија ишла напред са идејом поделе Косова – казао је један западни дипломата.

Премијер Косова Рамуш Харадинај је према порталу остао ван јучерашњих догађаја.

 

 

Телеграф

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*