Вучић: Тражиће пуно признање Косова,а да СРБ не добије ништа

0

Председник СНС и Србије Александар Вучић поручио је да велики скуп који је заказан за 19. април у Београду, у оквиру кампање Будућност Србије, неће почети све док не буду могли сви да дођу и да ће бити пробијена свака блокада коју покуша да постави опозиција

Председник Србије и СНС Александар Вучић рекао је да Србији следи изузетно тежак период, да ће се од ње тражити признање пуне независности Косова, без подела, на пуној и целовитој територоји независног Косова.

Како је рекао, разговараће са кинеским и руским председником у Пекингу, а потом иде у Берлин, где га очекују веома тешки састанци са лидерима Француске и Немачке.

„Тамо нас не чека ништа добро, одмах да знате и не очекујем ништа добро. Једино очекујем почетак захтева за нови формат, где би циљ требало да буде признање независности а да Србија не добије ништа…”, рекао је Вучић.

Тражиће да уђемо у разговоре а да Албанци не укину таксе.

„По цену – не по цену коју треба да плати Србија, него ја – нећу прихватити да наставимо ма какав разговор без укидања такси, ма какви притисци били”, поручио је Вучић.

Говорећи о захтевима и притисцима да Србија да призна независност Косова Вучић каже да не претерује.

„И још да будемо срећни ако не уведу посебан трибуал за Србе и не осуде нас за све сексуалне злочине почињене на Балкану. Ништа нисам претерао, чак сам ублажио”, рекао је Вучић.

У складу са тим, каже, притисци ће бити велики.

„Подржаваће и унутрашње елементе како би се смањивала снага српске државе и како би се до тог циља што лакше дошло”, рекао је Вучић.

Како каже, притисци ће бити никад већи.

Подсетио је да нема шта Албанци нису урадили против Срба и Србије – нису испунили Бриселски споразум, ни кључну тачку о формирању ЗСО, увели су таксе супротно свим међуанродним законима, донели платформу против разговора којом Србија мора да буде понижена, разорена и да призна Косово, увели војску супротнно чак свом уставу и ставу генарелног секретара НАТО, дозвољено им је то, шест месеци чекамо да повуку таксе, да их замоли међународна заједница, да се смилује и замоли своје чедо да их укине, преноси Танјуг.

„Ништа се није догодило, напротив. Последњих недеља они долазе у Београд и позивају ме на различите састанке на којима инсистирају да ми нешто урадимо да „одобровољимо” Албанце па да они укину таксе. И ви станете, не верујете, а онда почињу лажне приче о катастру и дипломама, којима су опет варали Србију без обзира на наше лоше преговарање”, каже он.

Када кажете – немогуће је без укиданај такси – они кажу – реците ви да нећете висе радити на блокирању признавања независности.

„Хајде да се договоримо, да они не раде на кампањи признавања, па нећемо ни ми повлачења признања – а не не, не може тако, нормално је да они траже признавање, а није нормално да ви тражите повлачење признавања..”, предочио је начин на који странци износе своје ставове у разговорима са њима.

Истиче и да је кад је говорио да имамо шансу да се изборимо за компромис и када је проглашаван за издајника и бацана анатема, – то је можда била и последња шанса да направимо стварни компромис.

„Данас нам компромис више нико и не нуди. Данас сматрају да су постигли договор у међународној заједници. Данас једино траже да признамо независност Косова и једино што ће нас да питају јесте да ли да кукуруз буде жут или мало жући…„, иронично је приметио.

„Говорим истину као што сам и тада говорио, иако је многима била болна. Изгледа да нико сем мене није желео неко решење, свима је одговарало да до решења не дође”, каже он.

Упитао је и како је могуће да у албанским медијима на Косову постоји само једна мета и једна тема.

„Па, ако сам издајник, зашто ме нападају сваки дан, што толико воле протесте у Београду и навијају за њих толико? Или им смета Вучић јер јер знао шта су шпски интереси и сада је важно само срушти Вучића?”, каже он.

Од нас ће тражити пуно признање Косова, а Србија да не добије ништа

(Фото Танјуг)

Србији следи изузетно тежак период, од нас ће се ње тражити признање пуне независности и територијалне целовитости Косова и Метохије, рекао је данас председник СНС, и Србије, Александар Вучић на седници Главног и Извршног одбора странке у проширеном саставу.

Он је такође пренео да очекује, у Берлину, захтев за неким новим форматом разговора о КиМ, а да при томе Срби не добију ништа, а Албанци добију независност, преноси Танјуг.

 

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*