Вучић: Ванредни парламентарни избори, ако их буде, заједно с председничким

Премијер Александар Вучић изјавио је вечерас да ће ванредни парламентарни избори у Србији, ако буду расписани, бити истовремено с председничким, на пролеће идуће године

0

Премијер Александар Вучић изјавио је вечерас да ће ванредни парламентарни избори у Србији, ако буду расписани, бити истовремено с председничким, на пролеће идуће године.

„У истом дана би били (председнички и парламентарни избори), ако их буде било“, рекао је Вучић за Радио-Телевизију Србије.

По његовим речима, у државном буџету је новац намењен за председничке изборе и зато нема потребе за додатним издвајањем за ванредне парламентарне изборе.

Вучић који је лидер Српске напредне странке, рекао је да се „не бави анкетама, већ свакодневним радом у Влади“ и да ће кампањи за председничке изборе посветити „неких 25 дана“.

СНАГА СРБИЈЕ У ТОМЕ ШТО НЕ МЕЊА СВОЈУ ПОЛИТИКУ

Премијер Александар Вучић је рекао да није од оних који једно причају у Москви а друго у Бриселу. Како је рекао, у Москви прича да је Србија на европском путу а у Вашингтону каже да нећемо уводити санкције Русији. То је наша политика и тако се прави јака Србија, поручио је Вучић.

Вучић је рекао да Србија не одустаје од војне неутралности и да је то одлука Скупштине.

Навео је да су ово важни дани за земљу, и да се о набавци авиона говори од 1988. године.

„Причали смо о Миговима 29, ова Влада је то успела да направи“, рекао је премијер.

Истакао је да је он за то крив јер је у разговорима са председником Русије Владимиром Путином више пута тражио авионе. Навео је да је његов посао да се побрине, заједно са председником републике за безбедност земље.

„Хоћете ли да дочекамо било шта неспреми као што смо раније били, да се бусамо у прса а да после губимо све што стигнемо, или да будемо увек одмерени али да гледамо како да заштитимо границе, села, мостове. Данас Србија то може“, рекао је Вучић.

Истакао је да ће Србија имати 10 страховито моћних авиона.

ИМАМ ПУНО ПОВЕРЕЊЕ У ВУЛИНА

Премијер Србије Александар Вучић изјавио је да ће у понедељак, 26. децембра, „бити решено све у вези са Српском листом“, чији део посланика се вратио у Скупштину Косова упркос противљењу Београда.

Вучић је рекао и да „има пуно поверење“ у предсденика Покрета социјалиста, Александра Вулина.

„Имам пуно поверење у Вулина и ту није реч ни о њему ни о његовој стрнаци“, рекао је Вучић за Радио телевизују Србије.

Он је рекао да је у то „био уплетен и страни фактор и неки Албанци“ додавши да је за понедељак сазвао састанак на којеме ће „све бити решено“.

Представници Срба у Влади Косова оптужили су данас Вулина да је „у преломном тренутку показао политичко лицемерје“ и „потврдио савез“ с премијером Косова Исом Мустафом јер посланике Српске листе који су се вратили у косовски парламент, није искључио из странке.

Вечерње Новости

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*