Вукосављевић: Назвати парк код цара Николаја II по хору Александров

0

Министар културе и информисања Србије Владан Вукосављевић изразио је нађубље саучешће породицама погинулих чланова руског хора „Александров“ и рекао да Министарство предлаже да се у знак сећања парк испред споменика Цару Николају ИИ Романову у Београду назове „Парк хора Александров“.

„Поводом велике трагедије, погибије чланова хора „Александров“ у авионској несрећи, изражавамо најдубље саучешће члановима њихових породица, као и свим поштоваоцима њихове изузетне уметности, у Русији и у целом свету,“ рекао је Вукосављевић.

Хор Александров гостовао је много пута у Београду и Србији и били су доказани пријатељи нашег народа и државе, подсетио је Вукосављевић

Њихови незаборавни наступи, додао је министар, остаће нам у вечном сећању.

„Изражавајући дубоки пијетет, Министарство културе и информисања, предложило је премијеру Александру Вучићу, и за тај предлог добило подршку, да се у знак вечног сећања, а у договору са Градом Београдом, парк испод споменика цару Николају ИИ Романову, у Београду назове ‘Парк хора Александров“‘.

Јутрос је са падом Топољева 154 у Црно Море, према последњим подацима настрадало 93 Руса, од којх 65 чланова чувеног војног хора.

 

 

 

Tanjug

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*