Вулин наjоштриjе осудио покушаj паљења цркве у Сараjеву

0

Mинистар за рад, запошљавање, борачка и социjална питања Aлександар Вулин наjоштриjе jе осудио покушаj паљења православне цркве у Сараjеву и апеловао на власт у БиХ да брзо пронађе ко jе то урадио и да примерно буде кажњен.

“Запалити било коjи верски обjекат jе страшно, а запалити православну цркву у граду у ком jедва да jе преостало нешто Срба након рата, говори да не желите да видите ниjедног Србина више. Aпелуjем на политичаре у БиХ, на њихову власт, на правосудне органе, полициjу, међународну заjедницу, коjа има велики утицаj у БиХ, да брзо пронађе ко jе ово урадио и да брзо и примерно буде кажњен”, рекао jе Вулин новинарима.

Према његовим речима, пошто органи БиХ нису пронашли оног ко jе пре годину дана покушао да убиjе Aлександра Вучића, сада jе неко разумео поруку да jе сваки напад на Србе, њихово наслеђе, културу, “заправо некажњен, скоро пожељан”.

“Oнаj ко jе ово урадио, велики jе неприjатељ српског народа, али и било ког другог народа. Не смемо дозволити да такви победе, да насиље и мржња победи”, рекао jе Вулин.

Oн jе замолио Србе у БиХ, у Републици Српскоj, у граду Сараjеву, да буду мирни, да не дозволе да их таj инцидент на било коjи начин испровоцира, да не ураде било шта што би могло о српском народу да говори лоше.

“Срби, молим вас, да будете мирни и да разумете да нема већег интереса ни за Србе где год живели, ни за Србиjу, ни за РС, од мира и стабилности, а тражим од босанских органа власти да подхитнонађу ко jе ово урадио и наравно да не заборављам да питам ко jе покушао да убиjе нашег премиjера пре годину дана”, рекао jе министар.

Танјуг

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*