Vulin najoštrije osudio pokušaj paljenja crkve u Sarajevu

0

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin najoštrije je osudio pokušaj paljenja pravoslavne crkve u Sarajevu i apelovao na vlast u BiH da brzo pronađe ko je to uradio i da primerno bude kažnjen.

“Zapaliti bilo koji verski objekat je strašno, a zapaliti pravoslavnu crkvu u gradu u kom jedva da je preostalo nešto Srba nakon rata, govori da ne želite da vidite nijednog Srbina više. Apelujem na političare u BiH, na njihovu vlast, na pravosudne organe, policiju, međunarodnu zajednicu, koja ima veliki uticaj u BiH, da brzo pronađe ko je ovo uradio i da brzo i primerno bude kažnjen”, rekao je Vulin novinarima.

Prema njegovim rečima, pošto organi BiH nisu pronašli onog ko je pre godinu dana pokušao da ubije Aleksandra Vučića, sada je neko razumeo poruku da je svaki napad na Srbe, njihovo nasleđe, kulturu, “zapravo nekažnjen, skoro poželjan”.

“Onaj ko je ovo uradio, veliki je neprijatelj srpskog naroda, ali i bilo kog drugog naroda. Ne smemo dozvoliti da takvi pobede, da nasilje i mržnja pobedi”, rekao je Vulin.

On je zamolio Srbe u BiH, u Republici Srpskoj, u gradu Sarajevu, da budu mirni, da ne dozvole da ih taj incident na bilo koji način isprovocira, da ne urade bilo šta što bi moglo o srpskom narodu da govori loše.

“Srbi, molim vas, da budete mirni i da razumete da nema većeg interesa ni za Srbe gde god živeli, ni za Srbiju, ni za RS, od mira i stabilnosti, a tražim od bosanskih organa vlasti da podhitnonađu ko je ovo uradio i naravno da ne zaboravljam da pitam ko je pokušao da ubije našeg premijera pre godinu dana”, rekao je ministar.

Tanjug

POSTAVI ODGOVOR

*