За кога су гласали Срби у Хрватској?

0

Председник Самосталне демократске српске странке Милорад Пуповац освојио је 82,89 одсто гласова Срба из Хрватске, показали су први резултати ДИП (Хрватске републичке изборне комисије). Миле Хорват добио је 59,22 одсто гласова, а на трећем месту је Борис Милошевић са 55,12 одсто гласова.

Пуповац је у току изборног дана поручио да ће тек након објављивања коначних резултата размислити о томе с ким ће ући у коалицију.

„Ми смо у протеклих 4 до 5 година изгубили много времена због националистичке атмосфере. Овај пут ће наш избор бити прагматичан у интересу народа кои представљамо у Хрватској,“ реако је Пуповац у изјави телевизији Б92 непосредно по затварању бирачких места.

На питање новинара шта ће тражити да би ушао у неку коалицију, Пуповац је рекао да за то постоје два „главна услова“.

„Први услов је да у Хрватској завлада нормално стање у односу са суседима а друго да ми, и представници других мањина, учествујемо у доношењу одлука и да тако учествујемо у решавању проблема са којима се суочавају наши сународници“ рекао је Пуповац напомињући да су се са променама у ХДЗ стекли услови за нормално стање.

За предизборне изјаве председничког кандидата Милановића увредљиве по Србију, Пуповац је рекао да је то нешто „што нису очекивали“.

„То нисмо очекивали, није природно и јако је закомпликовало односе између нас и СДП-а. Верујемо да ће Хрватска након избора ући у нормално стање и формирати владу која ће бити прагматична и, за промену, усмерена ка будућности“ истакао је он.

Србин Инфо

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*