Захарова: Бапченко апсолутна жртва украјинских служби

0

Званична представница Министарства иностраних послова Русије Марија Захарова изјавила је да је новинар Аркадиј Бапченко постао апсолутна жртва Службе безбедности Украјине након фингирања његовог убиства прошле недеље у Кијеву.

„Сигурна сам у то да је он стопостотна жртва. И када кажу да га нису убили — они су га тиме управо убили. Убили су новинара Бапченка. Таквог човека, новинара, више нема. Какве год ставове он имао, њега више у јавном простору нема“, рекла је она.

Захарова је оценила и да је ће име Аркадија Бапченка остати у историји светске журналистике по томе што је трговао сопственом професијом.

У уторак су прво медији, а потом и украјинске власти, саопштили да је руски држављанин Аркадиј Бапченко, који од 2017. године ради на телевизијском каналу АТР у Кијеву, наводно упуцан на степеништу своје куће.

Следећег дана, међутим, Бапченко се појавио на конференцији за новинаре Службе безбедности Украјине. Начелник СБУ Василиј Грицак саопштио је да је информација о убиству Бапченка била део специјалне операције чији је циљ био да се спречи атентат на новинара.

 

спутник

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*