ЖАН-КЛОД ВАН ДАМ ОПТУЖЕН ЗА ГОВОР МРЖЊЕ: Упоредио ЛГБТ бракове и бракова са псима!

0

Легенда акционих филмова Жан-Клод Ван Дам оптужен је за наводно ширење мржње након дебате са француском министарком о равноправности родова/полова, када су двоје дошли у сукоб на тему феминизма и геј бракова.

Холивудски глумац пореклом из Белгије нашао се на удару медија и НВО сектор због дебате против тридесетпетогодишје министарке Марлен Шиапа (Marlène Schiappa), након што је Ван Дам рекао да неке жене можда не желе да потенцирају каријеру већ имају животну жељу да подижу породицу. Познати глумац је такође изјавио да је у том случају обавеза мушкарца да зарађује новац и обезбеди све што је потребно за породицу, након чега га је минситрака оптужила за сексизам.

 

 

Разговор је постао додатно запаљив пошто је министрака Шиапа одлучила да помене такозване истополне бракове,

„По тој вашој теорији како би ствари функционисале када мушкарац ожени другог мушкарца“.

„Мушкарац жени другог мушкарца?“ упитао је Ван Дам.

„Мушкарци могу да се ожене међусобно, жене могу да се жене, пси могу да се жене… Сви се жене, сви се разводе“ рекао је кроз осмех познати глумац.

Министарка је његов коментар назвала „шокантним“ додајући свој став да морамо да подржавамо хомосексуалце оптужујући Ван Дама да наводно их исмева са изјавама да су пси.

Глумац је узвратио на отужбе

„Имамо пуно пријатеља који су геј. Уколико желе да се жене то је ОК, али питање је уколико сви момци жене друге момке и све жене уђу у брак са другим женама, како ћемо онда имати децу?“ рекао је Ван Дам након чега су водитељ и присутни у студију почели да се громогласно смеју.

Француски омбудсман је након емисије примио чак 20 притужби у којима се позива на истрагу против Ван Дама због кршења политичке коректности и ширења „предрасуда“.

Жан-Клод Ван Дам је одбио да се извини ЛГБТ групацијама, јер како каже он њих није упоредио са псима, већ је направио шалу на рачун такозваних „псећих бракова“ у којима газде праве церемоније склапања брака за своје кућне љубимце, а тиме је хтео да истакне бесмисао истополних бракова.

рт.ком

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*