Жарко Ракић: Вучић се неће кандидовати за председника! Председник нема никакву власт!

ТВ Пинк, Прелиставање, гости Жарко Ракић, Политика и Кристијан Виершуц, дописник аустријске ТВ ОРФ

0

Гости ТВ Пинк у јутарњем прелиставању штампе су новинари Жарко Ракић, в.д. глодура листа Политика и Кристијан Виершуц, дописник аустријске ТВ ОРФ. 

Тема дана су избори у Црној Гори.

Виершуц: Црна Гора је већ 25 година стабилна држава без обзира што је на челу Ђукановић. Ситуација данас је иста као 5. октобра, сви су против Мила. Ако изгуби Мило мора да оде, али је тешко да ће неко моћи да формира добру владу. Тако су различите странке које су се уједниле.

Ракић: Ако Ђукановић изгуби биће озбиљних промена. Ако преживи неће дуго остати на власти једно две године јер иду председнички избори.

Лист Политика је данашњом Темом недеље показала да историјски односи Срба и Албанаца нису баш тако црни. 

Виершуц: Срби и Албанци су два најзначајнија народа на Балкану. Менталитет два народа није толико различит. Пример су бракови између Срба и Албанки. Политика игра своју улогу, али живот иде својим током. Економија се развија упркос политичким проблемима. Дошло је време да се млади из региона окрену једни другима и више сарађују. Понашање Хрватске према Србији је само показатељ колико је популизам присутан у региону.

Мигрантска криза?

Ракић: Нема колона миграната као прошле године. Али криза није решена а не знам ни када ни како ће бити решена. Рута је само пригушена. Иду преко Бугарске. Циљ им је Немачка и Скандинавија, није више ни Аустрија.

Виершуц: Није проблем Аустрија што мигранти као мигарнти долазе, већ што држава мора да их укључи у социјални систем а то много кошта, само ове године две милијарде евра.

Могућност да се Вучић кандидује за Председника Србије?

Ракић: Не знам зашто би Вучић уопште хтео да буде председник Србије? Да сиђе са власти? Која је улога председника? Да буде британска краљица. У том случају он не би имао власт и то годину дана после избора. Мислим да не може да буде председник јер има много посла као премијер.

Патриот

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*